SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Neyin kafasını yaşıyorsunuz?

Neyin kafasını yaşıyorsunuz?

09 Aralık 2015 Çarşamba - 10:12








Trabzon’da gün geçtikçe artan alkollü araç kullananların önüne geçilemiyor. Son bir hafta içerisinde denetim veya şüpheli şekilde durdurulan onlarca arabanın sürücüsünün alkollü olduğu tespit edilirken, yapılan kontrollerde 22 kişinin ehliyetine el konuldu.

TEK NEDENİ ALKOL

Trabzon trafiğinde yaşanan kazaların büyük çoğunluğunu alkollü sürücüler oluşturuyor. Son bir hafta içerisinde şehrin 5 farklı noktasında yapılan yol uygulamalarında ya da kaza sonucu olay yerindeki kontrollerde sürücülerin alkollü oldukları tespit edildi.

CEZALAR CAYDIRICI MI?

Alkollü olarak yakalandıklarını kabul etmeyen ancak incelemeler sonucunda alkollü oldukları tespit edilen sürücüler kendi canlarını hiçe saydıkları yetmiyormuş gibi masum insanların canını da hiçe sayıyorlar. Cezaların ise caydırıcı olmaması büyük tepki topluyor.?

EHLİYETİ UNUTUN!


Yeni uygulanan kanuna göre ise, “Alkollü araç kullanan sürücülerin ehliyetleri birinci seferde 6 ay, ikinci seferde 2 yıl ve üçüncü seferde 5 yıl süreyle geri alınacak. Trafik denetimlerinde alkol ve uyuşturucu testini kabul etmeyenlerin ehliyet cezası ise 2 yıl.” 

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap