SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > O ağaçları kuruttular!

O ağaçları kuruttular!

15 Kasım 2015 Pazar - 08:52








Trabzon Meydan Parkı Yenileme Projesi’nde yapılan yanlışlıklarla, parkta bulunan ağaçların kökleri topraktan kesildi, ağaçlar kurumaya yüz tuttu. KTÜ Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cantürk Gümüş, “Orada ağaçların katledilmesi için ne gerekiyorsa yaptılar” dedi.

Trabzon Meydan’da çarşamba akşamı şiddetli yağmur ve rüzgarın etkisiyle bir ağaç devrilmiş, yağmur nedeniyle ağacın devrildiği sokakta ve restoranların dış tarafında kimsenin olmaması olası bir faciayı önlemişti. Ağacın devrilmesiyle görünmeyen bir detay ortaya çıktı. Meydan Parkı’nda ağaçların birçoğu kurumaya yüz tutmuş. Ağaç devrilmesinden sonra can kaybı yaşanmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kuruyan ağaçların dallarını keserek önlem almaya başladı. Ancak işin en acı tarafı ise Trabzon Meydan Parkı düzenlemesinde ağaçlara büyük zarar verilmesiydi. Zemine beton dökülmesiyle ağaçların kökleri topraktan uzaklaşarak, kökleri çürüdü ve kurumaya yüz tuttular. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Ormancılar Derneği Trabzon temsilcisi Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Meydan Parkı yapılırken ağaçların köklerine büyük zarar verildiğini söyleyerek, “Orada ağaçların katledilmesi için ne gerekiyorsa yaptılar. Bir ağacın sağlıklı yaşayabilmesi için hava ve su alması gerekir, bunu da topraktan alır. Orada hava ve su girişi, mikroorganizma faaliyeti yok. Ağaçların kurumasını hızlandırdılar” dedi.


Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap