SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Onlara alışın artık!

Onlara alışın artık!

09 Aralık 2015 Çarşamba - 10:09




Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen Suriyeli çocuk dilenciler için Başkan Gümrükçüoğlu, “Ne yazık ki onları kabullenmemiz gerekiyor”





Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısında söz alan MHP’li meclis üyesi Ali Sağır Suriyeli çocuk dilencileri gündeme getirdi. Türkiye’de 2.5 milyon Suriyeli Mültecinin bulunduğunu fakat kamp kapasitesinin 300 bin’de tıkandığını, konunun sorumluluğunun Trabzon Valiliği’nde olduğunu belirten Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, ‘Suriyeli Mülteciler konusunda bizim yaptığımız şu. İç İşleri Bakanlığı’nda göç idaresi var. Trabzon’da da Valilik İdaresi’nde Göç idaresi il müdürlüğü var. Biz dilenen mültecileri topluyoruz. Tek toplama hakkımız da şu ‘Dilenciliğin yasak olması.’ Zabıtamız ellerindeki parayı alıp tutanakla teslim ediyor. Sonra dilenen mültecileri toplayıp ‘Alooo’ İl İdaresi Göç Müdürlüğü’nü arıyoruz, O genel müdürlüğü, genel müdürlük de kampları arıyor. 300 bin kamp kapasitesi var, ama 2.5 milyon mülteci var.

YARDIM EDİYORUZ

Mesele gelip şuna dayanıyor Genel Müdürlük Valiliğine dönüp ‘Kamplar dolu bana göndermeyin’ diyor ‘Kapasitem doldu’ diyor. Dönüyoruz geriye çok bunalınca vatandaşımız bir otobüse koyup gönderiyoruz onları kampa ama Samsun veya Erzincan’da inip gidebiliyor. Çünkü suçlu değiller. Hükümlü değiller. Bunun üzerine genelde geri dönüyorlar. Bir an kendimizi yerlerine koyduğumuzda, kabul etmemiz gerekiyor. Bakıyorsunuz kaçmak isterken çoluğu ile çocuğu ile denize açılıyor, yüzlerce kişi ölüyor ama yine deniyorlar. Avrupa’da da Aylan bebeğin fotosuyla bir vicdan muhasebesi yaptılar ama 400 bin 500 bin sayıya ulaşınca tel örgüler çektiler. Yapılması gereken onlara sahip çıkmak olsa gerek. Ne yazık ki bu durumda onları kabullenmemiz gerekiyor. Biz Trabzon’da durumu iyi olmayan ailelere yardım amaçlı kullandığımız kart61 den Suriyeli mültecileride faydalandırıyoruz. Hepimizin bu hususta anlayışlı olması gerekir” diye konuştu.

Fatih İSAK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap