SON DAKİKA



Haber > Ordu > Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez

Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez

Karadeniz Özel

23 Mart 2020 Pazartesi - 13:15




Yüzlerinde 79 ruhu… Kalplerinde tek bir sevda… ‘Orduspor için varız, bu işi başaracağız’ diyor başka bir şey demiyorlar…





Efsane başkanlardan Şükrü Bodur ile yeni bir yola çıkan 52 Orduspor Futbol Kulübü, bize 1979 yılındaki unutulmaz ‘Mor Menekşe’yi hatırlattı. Bulundukları yerin kendilerine yakışmadığını dile getiren Basın Sözcüsü Olgun Alp, “Zor şartlarda bu görevi kabul ettik. Ancak bu işin üstesinden geleceğiz. Ordu halkı yanımızda olduğu sürece biz bu takımı layık olduğu yerlere götüreceğiz. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. Bizim hedeflerimiz büyük. İnşallah bunu Ordu halkıyla birlikte başaracağız” dedi..

Bu röportajımız biraz rötarlı oldu. Aslında çok öncesinde sizlerle paylaşacaktık. Ancak araya koronaviris salgınının girmesi, tüm dünya gibi bizim de planlarımızı alt üst etti. Yine de bazı şeylere ‘şükür’ diyelim başlayalım anlatmaya…

Yıl; 1979… Eylül’ün 19’u… Ordu şehri tek vücut olmuş… Sabah saatlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelişinin 55’inci yılını kutlayan Ordulular, öğlen ise bir tarihin yazıldığı 19 Eylül Stadı’nı hınca hınç doldurmuş.

Rakip o zamanki adıyla Çekoslovakya’nın en güçlü temsilcilerinden Banik Ostrova.

Teknik direktör Fevzi Zemzem yönetimindeki Orduspor, 29’da Cihan, 58’de Arif’in golleri Banik Ostrova’yı şaşkına çeviriyor ve maçı 2-0 kazanıyor.

Avrupa Kupaları’na katılan diğer takımlarımız kaybederken, Orduspor kazanan tek takım olarak Türkiye’nin yüz akı oluyor.

52 Orduspor Kulübü’nün kapısından adımımızı attığımız anda, kapıda bizi karşılayan yöneticilerin gözlerinde bu ışıltı vardı.

O günleri hatırlayan, o başarıları gazetelerden, radyolardan ve televizyondan takip eden birisi olarak ilk izlenimim bu oldu. Kolay değildi elbet. Böylesine önemli başarılara imza atmış bir Ordu, şu anda 3’üncü Lig’de, kendisine pek de yakışmayan bir yerdeydi. Kulübün basın sözcüsü Olgun Alp merak ettiğimiz her şeyi yanıtladı. Ordu’nun unutulmaz kalecilerinden Dursun Karamustafa ise anılarıyla bizi geçmişe götürürken, 52 Orduspor için umut mesajları verdi.

İşte o doyumsuz sohbetten aklımızda kalanlar:

Hedefleriniz neler? Yeni Stada geçeceksiniz bu konuda ki gelişmeler neler?

Olgun Alp: Biliyorsunuz ki yakın zamanda adımızı ve logomuzu değiştirdik. Bizim öncelikli amacımız şu ki yeni bir yönetim olarak hedefimiz takımımızı alt sıralardan kurtararak üst sıralara ilerleyen hedeflerimiz üst liglere çıkmak. İnişli çıkışlı grafiklerimiz oldu. Hedeflerimize giden yolda kazalara uğradık. Bu nedenle de teknik ekibimizde değişiklik kararı aldık ve Sinan Bayraktar hocayı takımın başına getirdik. Bu grupta küçük takım büyük takım kavramı yok. Her takım her takımı yenebilecek potansiyele sahip. Ekibimize ve takımımıza güveniyoruz. Tüm şehre ve Karadeniz’e de şunun güvencini verebilirim ki biz önce bu takımı ligde tutup daha sonra da yükselmek için elimizden ne gelirse yapacağız.

Göreve geldiğinizden bu yana planlarınız nelerdir?

Olgun Alp: Geldiğimiz gibi önce borçları ödemekle başladık. Biliyorsunuz devir aldığınız anda ilk olarak kulübün işleyişini sağlayabilmek için önce borçları temizliyorsunuz. Enkaz demek istemiyorum ama kötü bir halde teslim aldık. Bizim kısa vadede, orta vadede ve uzun vadede olmak üzere 3 planımız var. Bunlardan en önemlisi söylediğim gibi önce takımın mevcut konumunu üst sıralara ve liglere çıkartmak ama asıl olanda aynı zamanda Ordu halkı ile takımı bütünleştirmek. Geride kalan süre içinde bunu başardığımızı düşünüyorum. Bizim en büyük destekçimiz taraftarımız. İyi günde kötü günde yanımızda oluyorlar. Olmaya da devam etsinler.

Yeni Stat? Yeni Hayaller? Bu konu hakkında ki görüşleriniz?

Olgun Alp: Öncellikle Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Gençlik Spor İl Müdürümüz ve diğer kurum ve kuruluşlar ile görüştük. Bize söylenen yapımının 2020 yılında biteceği söylenmişti fakat son görüşmemizde koltukların, aydınlatma ve çevre düzeninde yapımından sonra yeni sezonda yeni stadımızda oyamamaya başlayacağız. Yeni stat ile birlikte hedefimiz şampiyonluktur. Biliyorsunuz Trabzon, Rize, Giresun, Samsun kardeş şehirler, Karadeniz bölgesi tamamı futbol şehirleriyiz. Biz Ordu olarak UEFA Kupası oynamış ve yıllarca Süper Lig’de mücadele etmiş bir şehir kulübüyüz. Biz sizler aracılığı ile taraftarlarımıza seslenmek isteriz ki onlarında yardımı ile biz bu kulübü alıp çıkabildiğimiz kadar tepeye çıkarmayı hedefliyoruz.

Kulübün ekonomisi nasıl? Neler eksik? Neler olsa daha iyi şeyler yapabileceğinize inanıyorsunuz?

Olgun Alp: Şimdi biz öncelikle güçlü bir yönetim olarak geldik, haddimizi de bilerek geldik, Biz ekonomik gücümüz doğrultusunda yapabildiğimizin en iyisini yapacağız. Bu da demek değil ki hiçbir şey yapmayacağız. Montaigne’inin sözünde dediği gibi “hedefi olamayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” Bizim hedefimiz her zaman şampiyonluktur ama bunu bu yıl için konuşamam uzun vadede planlarımız sorulduğunda bir sonra ki sezonlar için şampiyonluk için planlarımızı şimdiden yapıyoruz. En başta biz bu takımı aldığımızda 60 üyesi vardı şimdi ise 400 üyesi var ve üye kayıtlarımız da devam ediyor. 

Yeni Ordu- Eski Ordu diye bir ayrım var peki bu konuda hala fikir ayrılığı devam ediyor mu?

Olgun Alp: En başta da söylediğim gibi kulübün ismini 52 Ordu Futbol Kulübü yaptık. Yeni veya eski diye bir olay yok. Bu şehrin markası Ordu futbol kulübüdür.  Biz eminiz ki ilerleyen zamanda bu takım şehirle daha çok bütünleşecek.

Önünüzde 6 maç var. Bu maçların 6’sında da galip gelseniz hedefiniz o zaman ne olur?

Olgun Alp: Öncelikle bu koronavirüs salgınının bitmesini ve liglerin yeniden başlamasını bekliyoruz. Eğer 6 maçımızın tamamını kazanırsak ki, hedefimiz elbette bu. Puanımızı 53 yapacağız. Play-Off olur mu? Olursa b hepimizi çok mutlu eder.

Gördüğüm kadarıyla tesisleriniz de donanımlı ve güzel…

Tesislerimizde her şey mevcut, Futbolcularımızın odasında son derece modern havuz, sauna, hamam ve spor salonu gibi profesyonel bir kulüpte olması gereken her şey mevcut.
Futbolcuların bilinen bir yönüdür ki parasını düzenli alıyorsa, maddi açıdan yeterlilik sağlanıyorsa, oynar ve performansı artar. Sizin ödemelerinizde bir sorun yaşanıyor mu?
Olgun Alp: Takım kaptanımızın da yanında söylüyorum ki, bizim hedeflerimizden biri de şudur ki futbolcunun emeğini vermek. Onlar emek gösteriyor bizde bu emeğin karşılığını vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat takdir edersiniz ki 3. Lig’de oynuyoruz. Süper Lig veya 1.Lig gibi ekran gelirleri reklam gelirleri gibi gelirlerimiz olmuyor. Bizim tek gelirimiz futbol başarısından gelir.  O yüzden ne yapacağız, üst liglere çıkıp gelir konusunda da yükseleceğiz.

Alt yapıda Milli Takım’a gönderilen gençler var mı?

Olgun Alp: Dediğimiz gibi geldiğimiz gibi maçlar vardı işlere, koyulduk. Ama biz alt yapıya çok önem veriyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız olacak. Çünkü alt yapı olmadan üst yapı olmuyor. Takımda 12 tane Ordulu var. Yasin kardeşimiz gibi. Alt yapımız da yetiştirdiğimiz oyuncuları oynatmak istiyoruz.



TEKNİK DİREKTÖR SİNAN BAYRAKTAR: GERÇEKÇİ HEDEFİMİZ GELECEK SEZON ŞAMPİYON OLMAK

KARAKÖPRÜ maçı öncesi göreve gelen 52 Orduspor Teknik Patronu Sinan Bayraktar, Gelir gelmez iyi bir oyunla iyi bir skor aldık. Hopaspor’un başındayken Orduspor’un bize karşı oynadığı futbolu beğenmiştim. Sert savunma yapan iyi kontraya çıkan bir ekipti. Biz buraya geldiğimizde bunu anlattık. Ve oyuncular gerekeni yaparak 3 puanı elde ettik. Gerçekçi olmak gerekirse play-off şansımız yok. Şu an 35 puandayız, kalan 6 maçta 40 puan barajını aşmak istiyoruz. 40 puan bizi kümede tutar” dedi.

BAYRAKTAR, “Bu sezon sağlıklı bir şekilde ligi bitirmek istiyoruz. Gelecek sezon ise şampiyonluk hedefimiz var. Koronavirüsten dolayı ara oldu, olması da gerekiyordu. Bizim için şans oldu. Takımı daha iyi tanıyabilmek için zaman lazımdı” dedi. Sakatlarla ilgili de konuşan Bayraktar, “Kaptan Yasin’in bileğinde sorun vardı ama şu an iyi durumda. Kasığı yırtılan Gökhan ve Doğukan da iyileşti. Silivri maçını ne zaman oynarız bilmiyorum ama o maça kadar tam kadro hazır oluruz” diye konuştu.



TAKIM KAPTANI YASİN: PARASAL HİÇBİR SORUNUMUZ YOK:
 
Futbolcunun kafasının sahada olması için ekonominin iyi olması gerekir. Öncelikle onu soralım. Kafanız sahada mı?

Bu konuda şu söyleyebilirim ki maddi açıdan başkanımız, hocalarımız ve menajerlerimiz uyum içinde ve her zaman bizi düşünecek ve emeğimizin karşılığını verecek adımlar atıyorlar. Burada birçok Ordulu ve Karadenizli takım arkadaşım var hepsi takımın hedeflerinin farkında. Ekonomik anlamda bir şikayetimiz yok. Şunu gerçekten söyleyebilirim ki bizim kafamız her zaman sahada. Bizim için para ikinci planda biz başarı istiyoruz.

Önünüzde 6 maçınız kaldı. Bu 6 karşılaşmayı kazanabilir misiniz?

Sakatlığım nedeniyle birkaç maç kaçırdım. Şu an iyiyim. Liglere verilen ara sakat olan arkadaşlarım için iyi olacak. Umarım, ligler kısa sürede başlar ve yeniden futbol konuşuruz. Tabii ki öncelikle insan sağlığı önemli. Maçlar başladığında hepsini kazanıp ligi en iyi yerde bitirmeyi planlıyoruz. Kazanacak gücümüz de var. 14 maçımızda berabere kaldık. Aslında bunların çoğunu kazanabilirdik.

Orduspor’daki hedefin nedir?

İkinci yarıda takıma yapılan takviyelerle bu sorunun büyük bir bölümünü çözdük sayılır. Daha da iyi olabilirdik ancak şanssızlık sonrası kaybettiğimiz puanların sayısı bir hayli fazla.

Genç bir takımımız var. Zaman zaman bunun artısı zaman zaman da eksisini gördük. Ancak Orduspor’un hedefi artık bir sonraki sezon olmalı ve planlarımızı ona göre yapmalıyız. Çünkü Orduspor’a olan destek yalnız şehirde değil tüm Türkiye’de var. Bunu deplasman maçlarında daha iyi görüyoruz. Benim hedefim de bu forma altında şampiyonluk yaşamak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap