SON DAKİKA



Haber > Ordu > ODÜ’de kadavra ile eğitim dönemi

ODÜ’de kadavra ile eğitim dönemi

14 Haziran 2024 Cuma - 17:51




Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında ilk kez kadavra ile eğitim gerçekleştirilecek.





Samsun’da vefat eden bir erkek kişinin bedeni, kadavra olarak Ordu Üniversitesi’ne (ODÜ) bağışlandı. Bağışlanan kadavra ile ODÜ Tıp Fakültesi’nde, kurulduğu 2011 yılından itibaren ilk kez, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında kadavra ile eğitimler gerçekleştirilecek.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, “Tıp Fakültesi 2011 yılında kurulmuştu ama 2024 yılına kadar çeşitli nedenlerle kadavra temin edememiştik. Ama bugün itibariyle bu temini yaptık. Tıp eğitiminde kadavra eğitimin bir parçasıdır. Biz, diğer alanlarda gerekli altyapı, maket ve laboratuvar malzemeleri ve teknik malzemeleri tamamladık ama kadavra temini konusunda zorluklarımız vardı.

Bugüne nasip oldu, kadavra bağışçımız Samsun’da bir beyefendi. Bundan önce görüşmelerimiz olmuştu, biz de ikili görüşmelerimiz ve karşılıklı diyaloglarımız sonucunda kadavramızı aldık ve bundan sonra eğitim kalitemizi bir tık daha arttıracağız. Kadavra ile birlikte eğitim kalitemizi arttıracağız” dedi.

Kadavra maliyetlerinin yüksek olduğuna değinen Rektör Baş, kadavra eğitimlerinin işleyiş süreci ve önemine de değinerek, “Bu bağışı alamasaydık kesinlikle kadavra alacaktık. Bir kadavra yaklaşık 13-14 bin avro. Ancak hekim adaylarımızın eğitimi için kesinlikle değer. Böyle bir fırsat olunca biz kadavrayı bağış olarak aldık” ifadelerine yer verdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap