Ordu'da Filistin için 67 bin lira toplandı
Yayın Tarihi: 03.11.2025 - 16:27
Ordu'nun Ünye ilçesinde, öğretmen, öğrenci ve velilerinin el birliğiyle düzenlediği Filistin'e yardım kampanyasında 67 bin lira para toplandı.
Kaynak:İHA
Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi okul bahçesinde öğrenci, öğretmen ve velilerin desteğiyle kurulan hayır çarşısında satılan ürünlerden elde edilen gelirlerin tamamını Filistin'e gönderildi.
"Gazze ve Kudüs bizim vazgeçilmezimizdir"
Düzenlenen yardım kampanyasının amacının sadece maddi destek sağlamak olmadığını, aynı zamanda manevi bir dayanışma ruhu oluşturmak olduğunu vurgulayan Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Melek Arapoğlu, "Biz Müslümanlar olarak Gazze ve Kudüs bizim vazgeçilmemizdir. Bu topraklar her daim sıkıntı çekmektedir ve bunu da Filistinli kardeşlerimiz yükleniyor. Bizde onların bu yükünü biraz olsun hafifletmek ve destek olmak adına böyle bir etkinlik yaptık. Çok güzel bir katılım oldu. İnşallah bu etkinliğin amacının yerine ulaşacaktır diye düşünüyoruz. Karınca misali bizde ne kadar katkı yapabilirsek o kadar işin peşindeyiz. Hepsine burada maddi ve manevi desteklerimizi ulaştıracağız. Öğrencilerimizle biz bu Filistin konusunu ara ara derslerimizde işliyoruz. Biz meslek dersleri öğretmenleri olarak zaten bu işin peşindeyiz. Ama böyle bir etkinlikle daha güzel bir duyarlılık sağladık. Öğrencilerimiz bu duyarlılığın farkına daha da vardılar. Biz hem Müslüman, hem bir bayan ve hem de bir anne olarak bu Filistin annelerine, çocuklarına daha fazla duyarlıyız" dedi.
Etkinlik sonunda toplanan 67 bin lira Filistin'e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine teslim edildi.