Ramazan ayı bazı esnaflar için işlerin açılması bazı esnaflar için de işlerin azalması anlamına geliyor.
Necmettin NUMANOĞLU
Ramazan ayı bazı esnaflar için işlerin açılması bazı esnaflar için de işlerin azalması anlamına geliyor. Vatandaşlar ramazan ayı olunca akşamları topluca iftar açıp genellikle güveç, yani kırmızı et yemeyi tercih ediyor. Hal böyle olunca kasaplar ve manavlar işlerinden memnun iken diğer taraftan balıkçılar işlerinin azalmasından dertli.
Arhavili balıkçı Taylan Tuzcu da balık yasağının olması bir tarafa somon ve ithal Norveç uskumrusu balıklarını eskisi gibi satamadıklarından yakındı. Kilosunu 10 TLden sattıkları balığın ete göre ucuz olduğunu söyleyen Tuzcu, "Halkımız orucunu açtıktan sonra masada muhakkak bir et yemeği görmek ister. İşte güveç de bu yemeklerin başında geliyor. Biz de ne yapalım, tezgâhımıza her zaman sattığımızın yarısını getiriyoruz. Balıkseverler de bu balıklarımızı alıyor ama işlerimiz çok düştü" dedi.