SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ramazan eğlence ayı değildir

Ramazan eğlence ayı değildir

07 Temmuz 2013 Pazar - 09:30




Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, bu yıl fitre miktarının 9.25 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.





Müftü Çakı, ilk olarak yaz Kur’an kurslarına dikkat çekerek, "Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasındaki bir protokol gereği yaz Kur’an kurslarımızdaki öğrencilerimizin farklı spor branşlarında tesislerden yararlanması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Trabzon il genelinde 2 bin 56 öğreticiyle şu an 39 bin 217 öğrencimiz yaz Kur’an kurslarında okuyor. Trabzon genelinde 50 bin öğrencimizin Kur’an kurslarına katılacağını düşünüyoruz" dedi. BU YILKİ FİTRE MİKTARI 9.25 KURUŞ Ramazan ayının ibadet ayı olduğunu dile getiren Çakı, "Bu yılki fitre miktarı 9.25 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu, asgari fitre miktarıdır. Fitre verecek Müslümanların en iyi fitre tespit yöntemi günlük kişi başına düşen mutfak masrafıdır. Bir kişinin günlük mutfak masrafının kişi başına bölümü en güzel fitre bölümüdür. Ramazan ayı ibadet ayıdır. İbadete daha fazla zaman ayırmamız gerekir" diye konuştu. RAMAZAN EĞLENCE DEĞİLDİR Ramazan eğlencesi adı altında gerçekleştirilen faaliyetlerin yanlış olduğunu kaydeden Çakı, "Ramazan etkinliği güzel bir şey. Ramazan eğlenceleri ifadesine ben sıcak bakmıyorum. Ramazan etkinliği olabilir ama Ramazan eğlencesi yanlış. Eğlence boyutunun ön plana çıkarılmasını da Ramazan’ın ibadet mevsimi olmasıyla bağdaştıramıyorum. Tabii ki Ramazan’ın kutsallığına uygun eğlence de olabilir ama basınımızda devamlı Ramazan’ın sanki eğlence ayıymış gibi öne çıkarılması doğru değil. Ramazan’la ilgili çok etkinlikler olabilir. Güzel bir yerde Kur’an ziyafeti yapılabilir. İftar kampanyaları yapılabilir. Bunlar Ramazan etkinliğidir" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap