A+ A-
Yorum
10

Revi bombalı saldırıyı kınadı

Yayın Tarihi: 08.01.2015 - 16:48 | Güncelleme Tarihi: 08.01.2015 - 16:45
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Polis Kenan Kumaş’ın şehit olduğu bombalı saldırıyı kınadı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi,  Polis Kenan Kumaş'ın şehit olduğu bombalı saldırıyı kınadı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbulSultanahmet'teki bombalı saldırıda şehit olan Trabzonlu polis memuru Kenan Kumaş'a Allah'tan rahmet dileyerek kederli ailesine, Türk Polis Teşkilatına ve Türk milletine de sabırlar diledi.

Revi, açıklamasında şu ifadeler yer verdi: "Hemşehrimiz polis memuru Kenan Kumaş'ın hain bir saldırıda şehit olmasının derin üzüntüsünü yaşıyorum.  Memleketimizin huzurunu, güvenliğini ve esenliğini sağlamak için görev başındayken şehit olan Trabzonlu Kenan Kumaş hem Trabzon'un hem de memleketimizin gönlünde yer edinmiştir. Şehidimiz asla unutulmayacaktır ve kanı yer kalmayacaktır. Şehidimizin geride kalan ailesi de bizlere emanettir. Memleketimizin istikrarını tehdit eden iç ve dış unsurlara karşı partimiz ve hükümetimiz dün olduğu gibi bugün de prim vermemiş dik duruşunu devam ettirmiştir. Milletimizi bölmeye ve kaos ortamı oluşturmaya çalışan terör örgütlerini ve faaliyetlerini lanetliyor, milletimizi sağ duyuya davet ediyorum."

Öte yandan Fransa'nın Paris şehrindeki mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik kanlı saldırıya da değinen Revi, şunları kaydetti: "Her ne olursa olsun bu tür terör saldırılarına karşı dün olduğu gibi bugün de partimiz ve hükümetimiz net bir şekilde tavır almıştır. Saldırıyı lanetliyor ve bütün terörist faaliyetlere karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bu saldırı İslam dinimizle de bağdaştırılamaz çünkü dinimiz bu tarz terörist faaliyetlere katiyen izin vermemekte ve yasaklamaktadır. Memleketimizdeki terör saldırısını kınadığımız gibi Fransada'ki saldırıyı da şiddetle kınıyorum."