Rize Usulü Kurufasulye Tarifi
Yayın Tarihi: 30.03.2024 - 16:15 | Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 - 16:10
Rize Çayeli Usulü Kurufasulye Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı ile sizlerleyiz
İftar sofralarında haftanın bir günü kesin olan ve Rize'de tadı ile ünü sınırları aşan Kuru Fasulye tarifi ile bugün sizlerleyiz.
MALZEMELER
- Islatmak içim
- Yarım Kilo Kuru fasulye
- 2 su bardagı süt
- 1 çay Kaşıgı toz Şeker
- Yarım litre su
SOSU İÇİN;
- Yarım kilogram Yağsız kuşbaşı et
- 1 çorba Kaşıgı salça,
- 1 çay Kaşıgı karabiber,
- 1 paket tere yağı (500 gr.)
- Bir çay Kaşıgı tuz
HAZIRLANMASI
Birgün önceden fasulye tencereye koyulur, içersine yarım litre su, iki subardağı süt, 1 çay Kaşıgı toz Şeker ilave edilir ve ertesi güne kadar bekletilir.
Ertesi gün fasulyenin akşamki suyu dökülür ve aynı ölçüdeki yeni su ve süt koyulup çok kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar haşlanır
Sosu için :
Et tencereye koyulur suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.Tereyağı ilave edilerek kavrulur, salça ve karabiber, ilave edilir.Haşlanan fasulyenin üzerine hazırlanan sos ilave edilir, tuzu koyulur ve on dakika daha kaynatılır
Fırın 150 derecede Isıtılır veTencerenin ağzı folyo ile Kapatılarak 30 dakika Fırında pişirilir.. Fırın Kapatıldıktan sonra da kapagını açmadan 20 dakika kadar dinlendirilir. Sıcak Servis yapılır .
Muhabir/Editör:İsmail Düzgün