SON DAKİKA



Haber > Rize > Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, gazetemiz Karadeniz’e konuştu: Rize’den milletvekili çıkarmak istiyoruz

Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, gazetemiz Karadeniz’e konuştu: Rize’den milletvekili çıkarmak istiyoruz

01 Aralık 2021 Çarşamba - 09:06




Özçelik, “Partimizin, Rize’de Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu alacağına düşünüyorum. Buradan da bir vekil çıkarmanın hedefindeyiz. Halkımızın bize karşı da bir teveccühü var” dedi





Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, gazetemiz Karadeniz’e önemli açıklamalar yaptı. Yaklaşık 4 ay önce il başkanlığı görevine getirilen Özçelik, kısa zaman içerisinde merkez ilçe dahil 4 ilçede teşkilatlanma çalışmalarını tamamlarken binin üzerinde de partisine üye kazandırdı. Rize’de hedeflerinin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Özçelik, genel seçimlerde bir milletvekili çıkarmak istediklerini dile getirdi. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinen Özçelik, birlik beraberlik çağrısında bulundu.

İşte Özçelik’in açıklamaları:

4 İLÇEDE TEŞKİLATLANMA TAMAM

İl başkanlığı görevi bize temmuz ayının 12’nde tevdi edildi. Uzun zamandır partimiz burada kapalıydı. Hemen bir çalışma başlattık. Kısa zaman içinde kongrelerimizi başlattık. Merkez ilçe kongremizi gerçekleştirdik. 19 Aralık’ta da Çayeli ilçe kongremiz var. Ardından Derepazarı kongremizi gerçekleştireceğiz hemen akabinde İyidere ilçemizde yönetim kurulunu oluşturacağız. Ardından inşallah tüm 12 ilçemizde teşkilatlanma çalışmalarımızı tamamlayacağız. Beldelerimizi de en kısa sürede açmayı düşünüyoruz.

KISA ZAMANDA BİNİN ÜZERİNDE ÜYE

Partimiz kapalı olduğu için Rize’de hiç üyemiz yoktu, olanlar da zaten silinmişti. Üye çalışmalarına yeniden başladık ve çok kısa sürede yaklaşık bin 100 vatandaşımızı üye yaptık. Çayeli ilçemizde de yaklaşık 200 kişi partimize üye oldu. Biz Çayeli ilçe teşkilatından söz aldık. Kongreye kadar 300 üye yapmalarının taahhüdünü aldık. Çayeli’nde üye için hedef yıl sonuna kadar 500 üye. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştireceğiz.



YEREL İDARECİLERE ELEŞTİRİLER VAR

Vatandaşlarımızı ve esnafımızı ziyaret ediyoruz. Cumhur İttifakı’nda yer aldığımız için vatandaşlarımız bize bazı sıkıntılarını bize anlatıyorlar. Kısa zamanda partimiz daha da güçlendiğinde halkımızın derdiyle daha da fazla dertleneceğiz. Ben inanıyorum. Ne kadar sıkıntı olsa da halkımız, Cumhurbaşkanımızı seviyor. Yalnız burada yereldeki idareciler konusunda bazı eleştiriler var; vatandaşımız çok fazla takdir etmiyor. Halka inmediklerini, halkı dinlemediklerin ve sadece seçimden seçime vatandaşları dinlediklerini söylüyorlar.

HALKA TEPEDEN BAKMADIK

Biz, parti olarak kısa zaman içerisinde böyle bir başarı sağladık. Yıllardan beri siyasetin içerisindeyiz. Hiçbir zaman vatandaşımıza tepeden bakmadık. Her zaman vatandaşı kucaklayan bir yapımız var. Yönetimimize de bu anlayışı getirdik. İnşallah hep birlikte Rize’mizde gelecek nesillerimize bir şeyler aktarabilmek, bırakılmak niyetindeyiz. Allah kendi çıkarları için değil, ümmetin çıkarları için hizmet etmeyi bizlere nasip eylesin.



MECLİS’TE GÜÇLÜ OLMAK İSTİYORUZ

Genel başkanımız ile konuşuyoruz. Genel seçimlerde parti olarak 81 ilde milletvekili adaylarımızı çıkaracağız. Yerel seçimlerde ise güçlü olduğumuz her yerden belediye başkan adaylarımızı çıkaracağız. İnşallah Meclis’te de güçlü bir vekil kadrosu ile yer alacağız. Halkımızın dertlerini dinleyeceğiz ve çözüm önerilerimizle sorunlarını çözeceğimize inanıyorum. Bu tabii ki güç meselesi. Tabii ki biz bugünkü iktidar gitsin, kim gelirse gelsin mantığı ile siyaset yapmıyoruz. Önemli olan vatandaşımızın sorunları çözülsün, bunu kim çözerse çözsün. Bu konuda hangi siyasetçimiz varsa onlara da başarılar diliyorum.

HALKIMIZIN BİZE TEVECCÜHÜ VAR

Seçimlerde Rize’den güzel bir oy alacağımıza inanıyorum. Belki de partimizin Rize’de Cumhuriyet tarihinin en yüksek oyunu alacağına düşünüyorum. Buradan da bir vekil çıkarmanın hedefindeyiz. Halkımızın bize karşı da bir teveccühü var. Neden olmasın? Hem diğer milletvekilleri çalıştırmak anlamında neden olmasın? İnşallah milletvekili çıkarabilirsek onları da terleteceğiz.



CUMHUR İTTİFAKINDAYIZ AMA…

Zaman her şeyin ilacıdır. Şu anda Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı var. Bizim hangi ittifakta yer almamız gerektiği MKYK üyelerimize, il başkanlarımıza soruldu. Çoğunluk Cumhur İttifakı’nda yer almamız yönünde fikir beyan ettiği için zaten bu ittifakın içerisindeyiz. Ama ileride halımız büyük bir teveccüh gösterir tek başımıza da olabiliriz. Farklı ittifakın içinde de yer alabiliriz. Ancak şunun altını çizerek söylüyorum, HDP hariç her parti ile ittifak yapabiliriz. Zaten bunu genel başkanımız da söylüyor.

ERKEN SEÇİM EKSTRA MALİYET DEMEK

Erken seçim olması demek ekstra bir maliyet demek. Biz de erken seçim olmasını düşünmüyoruz. Zaten genel başkanımız da seçimin belirlenen tarihte, 2023’te olacağını söylüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın da rahat olması gerekiyor. Bu sorunları çözecek olan yine bizleriz. Türk milletidir. Zaten dış devletlerin gözü Türkiye’nin üzerinde.  Yok olmamızı istiyorlar ama inşallah biz bunlara izin vermeyeceğiz.

YÜCE YARADAN KANUNU KOYMUŞ

Çayla ilgili şunu söylemek istiyorum. Yıllardır çay kanunu koşuluyor. Aslında çayda kanuna da gerek yok. Çünkü yüce Yaradan kanunu koymuş. Bize adaletli olmamızı emrediyor. Onun için halkın, üreticinin mağduriyetini gidermemiz gerekiyor. Çünkü bizim Rize’mizin ve bölgemizin geçim kaynağı çaydır. Çay yoksa Rize yoktur. Bugün zenginliğimiz varda bu zenginlik çaydan ötürü olmuştur. Devletimizin belirlediği bir çay fiyatı var. Bu taban fiyatın altında çay alan kardeşlerimiz var. Ama bu konuda yetkililerin biraz daha duyarlı olarak sorun çözmesi gerekiyor. Mazeret uydurmamaları gerekiyor. Serbest piyasa falan bunlar hikaye. Bunlar konunun dışına çıkmaktır.

GENEL BAŞKANIMIZA SIKINTILARI ANLATTIK

Geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelen genel başkanımız Mustafa Destici beye çayla ilgili sıkıntıları aktardık. Kıymetli başkanımız, bu konuda bizim sandığımızdan daha fazla konuları işlediğini gördük. Biz taban fiyatı da konuştuk, özel sektörün düşük fiyata çay aldığını da konuştuk ayrıca gübre fiyatlarının da tavan yaptığını da konuştuk. Genel başkanımız, bu konuların Meclis’te takipçisi olacağını bize söyledi. Bizden de bir dosya hazırlamamızı istedi. İnşallah halkımızın da bir desteği olursa bu sorunları daha rahat çözeceğiz.

ÜRETEBİLİRSEK AMBARGO OLMAZ

Bizim ülke olarak içinde bulunduğumuz sıkıntılı durumdan çıkmamız için üretime dayalı politikalar ortaya koymamız gerekir. Türkiye’nin üretim yapması lazım. Önce tarım üzerinde çalışmalar yapılmalı. İyi niyetli olarak dışa bağımlı olduğumuzdan ötürü bugünkü sürece gelinmiştir. Özellikle sayın genel başkanımız, tarımda çiftçilere ücretsiz tohum verilmesini vurguluyor. Mazotun vergisinin kaldırılmasını söylüyor. Sulama politikalarının olması gerektiğini ifade ediyor. Üretim varsa zaten bu ambargolar bize uygulanamazdı. Ayrıca S/İHA’lar ürettiğimiz için doğalgaz ve petrol aramalarına giriştiğimiz için de her zaman olduğu gibi dış güçler bizi birbirimize düşürme gayreti içerisinde. Bunu da unutmamak gerekir. Türk milletinin kendisinden başka dostu yoktur. Daha bilinçli hareket etmek gerekir. Eksiklikler var, bunları yine çözecek olan bizleriz, Türk milletidir. Bölünmememiz gerekir.

RİZE’DE İŞ İMKANLARI ARTIRILABİLİR

Siyasette biraz ‘ben bilirim’ mantığı var. Rize’de iş imkanlarının açılmasını istiyoruz. Üniversiteli gençlerimiz işsiz. ÇAYKUR’a gelen malzemelerin dışarıdan geldiğini biliyoruz. Bunun için bir çalışma yapılabilir. Ayrıca çay fabrikalarının kış sezonunda da çalıştırıp iş imkanı sunulabilir. Kışın 8 ay fabrikalar yatıyor. Bu fabrikaların bakımı var, bu da ekstra bir maliyet. Bir çuval bile üretilebilir. Paranın Rize’de kalması gerekiyor.

HİZMET İÇİN BİZ DE VARIZ

Bütün siyasetçilerimize saygılarımızı sunuyoruz ancak bütün vatandaşlarımızı da Büyük Birlik Partisi çatısı altına bekliyoruz. Rize’de kibirsiz, halka tepeden bakmayan, vatandaşın derdiyle dertlenen bir yönetim kurduk. Bunu zaten bizi tanıyanlar biliyor. Rizeli kardeşlerimize hizmet için ‘biz de varız’ diyoruz.
R.A: Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize Temsilcimiz Hüseyin Terzi’ye önemli açıklamalar yaptı

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap