SON DAKİKA



Haber > Rize > Çaya kanun aranıyor!

Çaya kanun aranıyor!

26 Kasım 2017 Pazar - 15:15




Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 1 milyon üretici ailenin geçim kaynağı olan ve yıllık 2 milyar doları aşan hacme sahip çay 5 maddelik kanunla yönetiliyor.





SONUÇ ALAMADIK

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Çay Kanunu'nun bölgenin kanayan bir yarası olduğunu söyledi. Çayda kanun düşüncesini 8 yıl önce gündeme taşıdıklarını hatırlatan Erdoğan, "O gün bugündür çalışmalar devam ediyor. Ancak bir sonuç alamadık" dedi.

SICAK BAKMAMIŞTI

8 yıl önce Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şu an böyle bir kanun teklifine hazır değiliz” sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Cumhurbaşkanımız kanuna sıcak bakmamıştı. Gelinen noktada Türkiye'de 2 milyar dolarlık bir hacim doğurdu” diye konuştu. 

İHTİYACIMIZ VAR

Bunun artık bir yasaya ihtiyacı olduğunun altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti: “Uluslararası hedeflerimiz var. Hükümetimizin direktifleri doğrultusunda 2023 yılında yurtdışına çay satma düşüncemiz var. Bununla birleştirdiğimizde yasal bir düzeneğin ihtiyacı ortaya çıkıyor.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap