SON DAKİKA



Haber > Rize > Çayeli'ne özgü lezzet tescillendi!

Çayeli'ne özgü lezzet tescillendi!

11 Ocak 2018 Perşembe - 12:20




Türkiye'nin milli yemeği kuru fasulyesiyle ünlü Rize'nin Çayeli ilçesinde bu lezzet, Çayeli Ticaret Sanayi Odası tarafından coğrafi işaret belgesi alı





Türkiye'nin vazgeçilmez tatlarından, sofraların en önemli yemekleri arasında olan "kuru fasulye", Çayeli Ticaret Sanayi Odasının girişimiyle coğrafi işaret belgesi alınarak tescillendi. Çayeli Ticaret Sanayi Odası Başkanlığınca, 4 Nisan 2017'de Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaat edildi. Türkiye'nin milli yemeği kuru fasulyenin Çayeli'ne özgü lezzeti, coğrafi işaretle tescillenerek kayıt altına alındı.Rize'nin 50 bin nüfuslu ilçesinde fasulye yetiştiriciliği yapılmıyor. Bu yemeğin yapımı için Erzurum'un İspir ilçesinden fasulye getiriliyor.İlçede yaklaşık 60 yıllık fasulye pişiren lokantalar bulunuyor. Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güngör Sarı, kuru fasulye yemeğinin 1928'den bu yana yapıldığının bilindiğini, 1950'li yıllardan sonra yemeğin Çayeli ilçesine mal olduğunu belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap