SON DAKİKA



Haber > Rize > Doğamızı kendi elimizle bozduk

Doğamızı kendi elimizle bozduk

04 Kasım 2017 Cumartesi - 11:09




Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Avcı, “Doğayı kendi elimizle bozduk” diyerek yapılan hizmetlerin doğaya göre uygulanması gerektiğini beli





Mustafa BAYRAK

Dolgu alanı üzerinde daracık alanlarda yapılan çok katlı binaların demir ve beton aksamının tamamen çöktüğünü belirten Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Avcı tehlikenin büyüklüğünden bahsetti. Avcı şehrin dolgu alanı üzerinde yapılan çarpık yapılaşma ile birlikte küçük parsellere yapılan büyük binaların tehlike arz ettiğini belirterek, “Doğayı kendi elimizle bozduk, Azotlu gübreler ile toprak yapısını bozup, heyelan ve sellere neden olduk. Küçük parsellerde bitişik binalar yapıldı, otopark ve yeşil alanlar unutuldu. Maddi kaygılar yüzünden 2 katlı binalar 3 katlı, ardından 5 ve 8 kata kadar çıktı, önce çevre kirliliği ön plana çıktı ve çarpık yapılaşma oldu. Yeni imar planı yapılacak” dedi.

KURDUĞUMUZ ALAN DENİZ

Avcı ayrıca, “Daha çok parseller birleştirip yeni yaşam alanları ve bundan sonra yapılacak binalarda otopark yeşil alan bırakılacak imar planı yapılıyor. Bu imar planıyla Bu yöreye uygun nezih binalar yapılacağını umuyoruz. Yapılarımızın birçoğu kontrolsüz yapılar. Bizim şanssızlığımız 3,5 km bir dolgu alanında kurulması. Kurduğumuz alan maalesef deniz. O zamanki tekniğe göre kalfa zihniyetiyle yapılmış. Siyası iradenin aldığı kararla 3 kat olan yapılar 8 kata kadar çıkarılmıştır. Tuzlu suyla binayı ayırmadık. Temellerimiz ve bodrum katlarımız tamamen tuzlu su etkisine kalmıştır. Gittiğimiz binalarda bu etki 12 kata kadar çıkmaktadır. Hep gözle hem deneyle gözlemlediğimiz binalar var” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap