SON DAKİKA



Haber > Rize > İkizdere’de kodlama dönemi!

İkizdere’de kodlama dönemi!

30 Aralık 2017 Cumartesi - 14:14




Geleceğin Yazılımcıları Rize’de yetişiyor sloganı ile başlatılan ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen ‘Kodlama Projesi’ kapsamında o





Geleceğin Yazılımcıları Rize’de yetişiyor sloganı ile başlatılan ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde yürütülen ‘Kodlama Projesi’ kapsamında her geçen gün yeni bir kodlama atölyesinin açılışı gerçekleştiriliyor.Bu kapsamda oluşturulan kodlama ve robotik uygulama atölyelerinin 10ncu su İkizdere’de açıldı.Açılışa Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Selçuk Köksal, İkizdere Kaymakamı Adem Topaca, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, kodlama projesinde görev alan öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı.

DÜNYA HIZLA DEĞİŞİYOR

İkizdere kodlama ve robotik uygulama atölyesinin açılışında Vali Bektaş yaptığı konuşmada; “Dünya artık hızla değişiyor ve gelişiyor.Bizim de gelişen bu dünya düzenine ayak uydurmamız ve kendi kodlama sistemimizi, kendi bilişim programlarımızı oluşturmamız ve kendi teknik elemanlarımızı yetiştirmemiz gerek.Eğer gelecekte iddialı bir ülke olmak istiyorsak; başkalarının ürettiği ürünleri kullanmak yerine bizim içimizden çıkan teknisyen ve mühendislerimizin ürettiği yerli ürünleri kullanmalıyız. Yani gelecekte Türkiye yazılan senaryolara uyan değil, senaryo yazan bir ülke olmalıdır. Bunun için de çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak zorundayız” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap