SON DAKİKA



Haber > Rize > Kaçkarlar heliski tutkunlarını bekliyor!

Kaçkarlar heliski tutkunlarını bekliyor!

20 Aralık 2017 Çarşamba - 15:07








Doğa harikası yaylaları, dereleri ve şelalelerinin yanı sıra dağcılık, trekking, rafting ve kaya tırmanışı gibi çeşitli faaliyet imkanlarıyla yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Rize, bu kış da Kaçkar Dağları ve eteklerinde heliski tutkunlarını ağırlayacakTürkiye'de alternatif turizmi denilince akla ilk gelen iller arasında yer alan, yeşili, dağları ve şelaleleriyle konuklarını büyüleyen Rize, bu kış da heliski tutkunlarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları spor dalı olan heliski, dünyada sayılı merkezlerde gerçekleştiriliyor.

Türkiye'de ise bu spor, Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin'in Yusufeli ilçesinde 2005 yılında başlatıldı.

Bölgede 11 yıl sürdürülen ve yalnızca bu sene ara verilen helikopterle kayak sporunun bu sezon, hava şartlarının elverişli olması halinde Ocak 2018'de başlaması planlanıyor.

Bugüne kadar çoğunlukla Avrupa ülkelerinden kayakçıların katıldığı heliski faaliyeti için bu sezon Arap ülkelerinden de talep geliyor. Serin havası dolayısıyla özellikle yaz aylarında kente rağbet gösteren Arap turistlerin, tesisleşmenin tamamlanmasıyla kış aylarında da Rize'yi ziyaretlerinin artması bekleniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap