SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap herkese örnek ol

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap herkese örnek ol

20 Ağustos 2018 Pazartesi - 10:12




Halk vatanı için fedakarlık yapıyor, halkın seçtiği belediye başkanları ne yapıyor? Haydi altın ve dolarlarınızı bozdurun, mal varlığınızı açıklayın!





Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap öyle bir hamle yaptı ki!.

‘İşte böyle’ dedirtti.

Ve herkese yolu gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka yönelik, ‘Altın ve dövizlerini bozdurun TL’ye çevirin’ çağrısına kulak veren ilk Belediye Başkanı olarak herkese örnek olurken başta bölgemizde olmak üzere ülkedeki bütün belediye başkanlarına da sessiz bir şekilde ‘Haydi sıra sizde’ demiş de oldu.

Türkiye ABD’nin ekonomik tehditlerini yaşamaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘altın ve dövizleri
bozdurun’ çağrısı karşısında Türk milletinin devletine omuz vererek altın ve dövizlerini bozdurmaya devam etmesi karşısında Erdoğan’ı ‘İşte benim milletim bu’ diyerek ABD ile mücadelede büyük bir moral bulurken bütün gözler halkın seçtiği Belediye Başkanlarına çevrildi.


Halk gereken fedakarlığı yaparken Belediye Başkanları ne yapıyor? sorusu gündeme geldi. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ve ailesinin ellerindeki bütün altınlarını bozarak TL’ye çevirmesi bunu Rize Belediyesi tarafından duyurmasının yanında bütün mal varlığını da açıklaması karşısında bölgemizdeki il ilçe belediye başkanlarının ne yapacağı merakla beklenmeye başlandı.

HALK GÖREVE ÇAĞIRIYOR

Kasabın bu örnek davranışı vatandaşlar ’Bu yönde herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanları olmak üzere diğer il ve ilçe belediye başkanları ve yöneticileri de bu örnek davranışı sergilesin. Mal varlıklarını Kasap gibi eş ve çocukları ile yayınlasınlar. Dövizleri ve altınları varsa şeffaf bir biçimde bozdursunlar. Yöneticilerimizin örnek olmasını istiyoruz. Bu halk altın ve dövizlerini bozdururken halkın oyları ile seçilen belediye başkanlarımızda buna örnek olmalı’dediler.

RİZE BELEDİYESİ AÇIKLAMIŞTI

Rize Belediyesi'nden yapılan açıklamada; “Yerel yöneticilerin mal varlığı ile ilgili kamuoyunda var olan spekülasyonları engellemek için Başkanların malvarlıklarını periyodik olarak açıklaması  gerekmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim sonuçları ardından Resmi Gazetede mal varlığını yayımlaması da artık bu davranışı zorunlu kılmakta. Ayrıca Reşat Kasap’ın Rizeli vatandaşlar nezdindeki algısını da ölçen araştırma sonuçlarına göre Belediye Başkanı çok yüksek  oranda adaletli, dürüst ve güvenilir bulundu.
Cumhurbaşkanımızın altın ve dövizleri bozdurun çağrısını ilk yerine getiren Reşat Kasap’ın yayımladığı mal varlığında otomobili de bulunmamaktadır” denildi.


ÖRNEK ADAM KASAP

Ayrıca açıklamanın sonunda, ailesinin ve kendisinin sade yaşamı ve mütevazı kişiliği ile tanınan Kasap’ın bu davranışının diğer siyasilere de örnek olması gerektiği vurgulandı. Başkan Kasap'ın göreve başladığı 2014 yılı ile bugün arasında ki mal varlığında Rize'de 100 metrekare bir ahşap ev aldığı ve evin ödemesini kredi taksitiyle yaptığı görüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap