SON DAKİKA



Haber > Rize > Safranbolu’dan neyimiz eksik?

Safranbolu’dan neyimiz eksik?

10 Şubat 2018 Cumartesi - 10:48




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın köyü Güneysu tarihi Safranbolu evlerine rakip oldu. Belediye Başkanı Halil Turan, “Burası Türkiye’nin 2. Bir Safranbolu’su ol





Rize’nin Güneysu ilçesinde 70’e yakın bina ahşapla kaplandı ve eski Rize mimarisi altında çok güzel görüntü oluşturdu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, “Bu işin baş mimarisi sayın Cumhurbaşkanımızdır. Kendisi 2000 yılının başında kendi baba evini Rize mimarisi üzerine yaptı ve bu konunda ufkumuzu aşmıştı. Ben 2003 yılında bu ilçede ilçe başkanlığı yaparken Güneysu’nun tüm yol ve sularına toplam 140 bin lira para aktarabiliyordu, ama şimdi o rakamları bir köye aktarıyoruz” dedi.

ÖRNEK PROJE

Güneysu ilçesinin her geçen gün çehresinin değiştiğini belirten Belediye Başkanı Halil Turan, “Cami meydanında yer alan eski binalar, kötü görüntüleri şimdi karşılaştırdığımız zaman daha iyi anlaşılıyor. Güneysu çok değişti, inşanla bu çalışma diğer ilçelere de sirayet eder. Bu binalarda kullanılan ahşap malzeme çok uzun ömürlüdür. Burası Türkiye’nin ikinci bir Safranbolu’su olacak. Oradan neyimiz eksik. Bu projenin bedeli toplam 7 milyon tl idi. DOKA, bu proje için bize 1650 milyon tl kaynak aktardı. Bu proje örnek bir proje olacak ve biz bu projede taş dolgu kullanmadık. Ahşap görünümlü Rize mimarisinin en güzel örneği Güneysu’da oldu” ifadelerini kullandı.

Selim Denizalp

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap