SON DAKİKA



Haber > Rize > Vatandaş istiyor bizde yapıyoruz

Vatandaş istiyor bizde yapıyoruz

02 Şubat 2018 Cuma - 07:05




Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, söz verdikleri bütün projeleri hayata geçirmek için mesai yaptıklarını belirtirken “Vatandaşımız ne istiy





Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize temsilcimiz Selim Denizalp’e konuştu. Kasap, Rize’de ne söz verdiyse hepsini hayata geçirmek için mesaisini sürdürdüğünü kaydetti. Başkan Kasap, şehirde birçok konuda önemli işlere imza attıklarını da belirtti. İlk amaçlarının vatandaşı memnun etmek olduğunu dile getiren Kasap, sosyal projelerden yardım konularına birçok konuda hizmetlerini sıraladı. İşte Kasap’ın açıklamaları…

BELEDİYE ESNAF EL ELE KALDIRIMLAR HAK SAHİPLERİNE

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Belediye Esnaf El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine” projesi için esnafın yüzde 95’inin kurallara uyduğunu söyledi. Kasap, “1428 esnafı ziyaret ettik. 938 esnafımız kaldırım işgaline son verdi. 1. bölgede işyerlerinin %95’inde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan işgaliyelerin kaldırıldığı görüldü. 2. bölgede 70 işyeri ziyaret edilmiş, 18’inde işgaliye tespit edilmiş ve proje ile birlikte zabıta eliyle esnafa dokunulmuştur. Projenin uygulama safhasında hiçbir esnafa ayrıcalık tanınmayacak” diye konuştu.

SEL ÖNLEMLERİ

Rize Belediyesi, şehrin içerisinden akan üzeri kapalı ve olası sel felaketlerinde tıkanarak şehirde ağır tahribata yol açabilecek Kale, Hamam, Gülbahar, Portakallık, Bağdatlı, Müftü Mahallesi ve Gündoğdu’da bulunan derelerin temizliğini gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Reşat Kasap, şiddetli yağmur öncesi belediye olarak tedbirleri artırdıklarını belirterek şöyle konuştu: “Derelerin deniz taraflarından menfez içlerine iş makineleri ile girerek, temizlikler yapıldı. Su ve Kanalizasyon İdaresince 6 ayda bir dere temizlikleri komple yapılıyor.”


7 BİN İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞILDI

Belediye Başkanı Kasap’ın başlatmış olduğu Sosyal Hizmet Ofisi, Hoş Geldin Bebek ve Askıda Yemek projeleri yaklaşık 7 bin ihtiyaç sahibine ulaştı. Kasap, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırabilecek yardımları uygun yollardan edinmesini sağlamayı amaçladıklarının altını çizdi.

RAHATLIKLA FAYDALANDILAR

Belediye Başkanı Kasap, şehirde ihtiyaç sahibi kişilerin rahatlıkla faydalanması amacıyla başlatılan “Askıda Yemek” uygulamasından da vatandaşların hizmet gördüğünü söyledi. Başkan Kasap, “Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi koordinesinde yürütülen proje kapsamında şehirde 6 ayrı lokantada bulunan ‘Askıda Yemek’e bağış yapmak isteyen kişi katkıda bulunabiliyor, ihtiyaç sahibi ise ‘Askıda Yemek’ uygulamasından faydalanmak istediğini belirterek yemeğini yiyebiliyor” dedi. 

PROJEYE ÖDÜL


Rize Belediyesi,  Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin bu yıl yedinci kez düzenlediği “Yılın Yerel Yöneticileri Ödül Töreni”nde Rize  Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Yılın Yerel Yöneticisi” seçilirken, “Eğitime Destek Kategorisi” dalında Tophane Mahallesi’nde “Bilgi Evi ve Etüt Merkezi Projesi” ile ödüle layık görüldü.

SEMT SAHALARINA YATIRIM

On bir ay önce Rize’ye 17 adet semt, halı saha ve streetball sahası yapılacağını söyleyen Prof. Dr. Reşat Kasap, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile imzalanan protokol kapsamında sahaların tamamlandığını, ışıklandırmalarının yapıldığını bildirdi. Kasap, “İmzalanan protokol kapsamında, belediye mahalli sınırları içerisinde uygun olan mahallelere semt sahası yapılarak toplamda; 15 adet semt sahası, 1 adet streetball sahası ve 1 adet halı saha yapımı tamamlanarak aydınlatıldı” dedi. Rize’de yaşayan Canan ve Kerim Şafak çifti, yeni doğan çocuklarına Rize Belediye Başkanının ismini verdi. Aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Reşat” bebeğin sağ kulağına ezan, sol kulağına da kamet okudu. Başkan Kasap, Rize Belediyesi mahalli sınırları içerisinde ikamet edip çocuk sahibi olan kişilere yönelik olarak hazırladığı ‘Aramıza Hoş Geldin’ projesiyle ailelerin sevinçlerine ortak olup aynı zamanda yardımda bulunmayı amaçladıklarını da belirtti.

EMITT BULUŞMASI

EmItt organizasyonluğunda bu yıl 22’ncisi düzenlenen ve Türkiye’den 81 ilin yanı sıra 70’in üzerinde farklı ülkelerden 4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen EmItt fuarında Rize Belediyesi de yerini aldı. Rize Belediye Başkanı Kasap, fuarla ilgili şöyle konuştu: “Uluslararası böylesine büyük bir turizm atmosferinde Rize’mizin sıcaklığını, misafirperverliğini, doğal güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Turizmde tanıtım süreklilik arz etmektedir. Rize olarak uluslararası boyuttaki fuarlarda yerimizi alıyoruz.”


DOĞU PARK BAŞLADI

Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, seçim döneminde ortaya koyduğu projeleri arasında yer alan Doğu Park projesinin başlatıldığını söyledi. Kasap, “Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın daha ferah bir ortamda vakit geçirebilmeleri adına sahil kısımda yapımına başlanan Doğu Park projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Seçim döneminde ortaya koyduğumuz projelerin birçoğu başlamış durumda. Hamidiye Mahallemizde yapılması düşünülen Doğu Park projemiz de bunlardan sadece bir tanesidir. İçerisinde lavaboları, sosyal alanları, araç park ve çocuk oyun alanlarının bulunacağı projemizin an itibariyle altyapı su giderleri olarak %70’lik kısmı tamamlanmış olup, tahmini olarak mart ayında vatandaşımızın kullanımına hazır hale getirilmiş olacak” dedi. 

RENKLi FESTiVAL

Rize Belediyesi tarafından “Martı Çığlıklarındaki Gri Lezzet” sloganıyla 3. geleneksel hamsi festivali düzenlendi. Festivalde 2,5 ton hamsi 2 saatte tüketildi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, festivalle ilgili, “Kültürel ve sosyal anlamda faaliyetlerimizden bir tanesini de gerçekleştirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde güzellikleri yaşamanın gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

TALEPLERi DiNLiYOR


Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehir merkezinde bulunan caddelerde vatandaşlarla sık sık bir araya geldiğini belirtti. Başkan Kasap, vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip memnuniyetlerini sağlamaya çalıştıklarını açıkladı.

KATI ATIKTA EMiN ADIMLAR

Çevrecilik anlayışının ve doğanın korunmasına yönelik Rize Belediyesi tarafından yapılan açlışmalarla ilgili konuşan Başkan Kasap, “Temiz bir Rize için gece gündüz sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz. 2017 yılında katı atık çalışmaları kapsamında, 145 kişilik temizlik işçisi ve geniş araç filosuyla vatandaşların temiz bir şehirde yaşanılabilmesi için mücadele verip, gelen istek şikayet ve talepleri de göz ardı etmiyoruz” diye konuştu. 

ASMA KÖPRÜ AYDINLANDI

Rize Belediyesi son  yıllarda yaptığı çalışmalarla şehirde bulunan tarihi ve kültürel değeri olan eserleri gün yüzüne çıkarıyor. Bunlardan bir tanesi de 47 yıllık mazisi olan Güneysu yolu üzerinde bulunan, Akarsu köyündeki tarihi asma köprünün restore edilip aydınlatılması oldu. Belediye Başkanı Kasap, aydınlatma sistemlerinin günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirterek, “Geniş açıklıkların aşılmasında en çok tercih edilen asma köprülerimizin en eskilerinden olan bu köprümüzün aydınlatmasını yaparak, bölgenin ve şehrin görselliğine katkı sağladık. Önceki haliyle soğuk bir yapı olarak duruyordu. Şimdi çok daha güzel bir görünüm kazandı. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Selim Denizalp 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap