SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Rize'de Onkoloji Hastanesi hizmete girdi

Rize'de Onkoloji Hastanesi hizmete girdi

04 Eylül 2013 Çarşamba - 16:02




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmete giren Onkoloji Hastanesinde robotik tedaviye başlanıldı.





Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde servis hizmeti vermeye başlayan hastanede bölgede bir ilk olarak robotik tedavi uygulamaları başladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, “Bölgemizde sadece bizim onkoloji servisimizde robotik tedavi uygulanmaktadır. Türkiye’de bu tedaviyi uygulayan sadece 7 merkez bulunuyor. El değmeden ilaçlar milimetrik olarak hazırlanmakta ve hastalara uygulanmaktadır. Son derece modern donanımlı bir hastaneyi hizmete açtık. Şu anda kemoterapi uygulanıyor. 15 gün içinde tüm birim ve cihazlar hizmete hazır olacak. 75 yatak kapasiteli hastanemizde günde ortalama 50 hastaya kemoterapi uygulanmaktadır” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap