SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > RTEÜ'ye öğrencilerden yoğun ilgi

RTEÜ'ye öğrencilerden yoğun ilgi

01 Ağustos 2013 Perşembe - 10:47




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz kontenjan ve yerleşme oranları hakkında açıklamalarda bulundu.





Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Rektör Yılmaz, yeni eğitim döneminde üniversitenin 4 yıllık eğitim programlarına ilginin geçen yıla oranla daha fazla olduğunu, bunun da tercih sıralamasında kendisini gösterdiğini söyledi. Lisans programlarına yüzde 96,5, ön lisans bölümlerine yüzde 78 oranında tercih olduğunu hatırlatan Rektör Yılmaz , genel ortalamanın ise yüzde 86,00 olduğunu ifade etti. Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi’nin yüzde 100 oranında yerleşme gösterdiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz, Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu ile birlikte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu’nda da yüzde 100 oranında doluluk yaşandığını kaydetti. Yılmaz açıklamasında 116 Yabancı öğrencileri olduğunu belirterek “Mevcut sayıya bu yıl 234 yabancı öğrencimizi ilave etmek istiyoruz. Hedefimiz, yabancı öğrenci oranını yüzde 10’a çıkarmak. Üniversite olarak bir yandan öğrenci sayısını artırırken bir yandan da eğitim-öğretimin kalitesini artırmanın yollarını arıyoruz. Bu amaçla, kurulmuş olan Üniversitemiz Geliştirme Vakfı üzerinden başarılı öğrencilere teşvik veriyoruz. Öte yandan, bölgede sağlık ve teknik hizmetler başta olmak üzere çeşitli hizmetler vermeyi planlarken büyük hedeflerimizden bir diğeri de bölgeye katma değer oluşturacak AR-GE çalışmalarımız var” ifadelerinde bulundu. Rektör Yılmaz barınma ihtiyacı konusuna da değinerek Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde il merkezi ve ilçeler olmak üzere toplam kontenjanın 3750 olduğunu, bunun yanında özel yurtların da bulunduğunu belirtti. Yılmaz “Öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmak için Kredi Yurtlar Kurumu çerçevesindeki kapasitemizi artırmak istiyoruz. Zihni Derin Yerleşkesi’nde yakın zamanda 650 kapasiteli yurt binası inşasına başlanacak. İlçelerimizde ise; proje ve inşaat aşamasında olan yurt binalarımız mevcut” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap