A+ A-
Yorum
10

Sahte fatura çarptı

Yayın Tarihi: 28.04.2016 - 10:21 | Güncelleme Tarihi: 28.04.2016 - 10:20
Sebahattin Şahinbaş, hayatında hiç gitmediği İstanbul’dan kendisine gelen elektrik faturasına ait icra mektubu ile büyük bir şok yaşadı.

 Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalı Mahallesi’nde oturan ve asgari ücret ile geçinen Sebahattin Şahinbaş, hayatında hiç gitmediği İstanbul’dan kendisine gelen elektrik faturasına ait icra mektubu ile büyük bir şok yaşadı. Daha önceden bu borç için bazı kişilerin kendisini aradığını belirten Şahinbaş, “Beni arayanların dolandırıcı olduğunu zannederek telefonu yüzlerine kapattım” dedi. Bir süre sonra evine gelen icra mektubuyla neye uğradığını şaşıran Şahinbaş, “Bir yanlışlık olduğu kesin, çünkü benim İstanbul’da ne bir dairem var ne de hayatım boyunca İstanbul’a gittim. Bu konuyu polis karakolunda da anlattım ancak onlar bana ellerinden bir şey gelmediğini, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. Şuan oturduğum ev dahi kiralıktır. Gelen evrakı görünce büyük bir şok yaşadım. Aldığım para ile ancak geçinebiliyorum ama bu 900 lirayı ödersem, biz bir ay hiç bir şey yapamayız. Gitmediğim yaşamadığım bir yerdeki evin elektrik faturasını neden ben ödemek zorunda kalıyorum” diyerek yetkilileri göreve davet etti.

SAHTEKARLAR BULUNSUN

Şahinbaş’ın patronu, Mustafa Topal ise, “Daha önceden burayı da aramışlardı. Ben kendilerinin telefon dolandırıcıları olabileceğini düşündüm. Hatta birkaç keresinde telefonu yüzlerine kapattık. Çünkü Sebahattin 8 yıldır benimle çalışıyor ve bir kere dahi istanbul’a gitmemiştir. Bu arkadaşımızın ne bir ev alacak durumu ne de kira ödeyebilecek bir kazancı yok. Burada da asgari ücretle çalışıyor. Bu parayı öderse bir ay boyunca nasıl geçinecekler?” diyerek bu sahtekarlığı yapanların biran önce bulunmasını istedi.

Kemal BEKTAŞ