Atakum’da Miniklere Deprem Farkındalık Eğitimi
Yayın Tarihi: 05.03.2026 - 16:49
Samsun Atakum’da Deprem Haftası kapsamında 3-6 yaş arası çocuklara “çök-kapan-tutun” tekniği ve afet bilinci uygulamalı olarak öğretildi.
Kaynak:İHA
Ataçocuk’ta Deprem Eğitimi
Atakum Belediyesi ile AFAD iş birliğiyle Ataçocuk Çocuk Gelişim Merkezi’nde düzenlenen Afet Farkındalık Eğitimi, miniklere deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken davranışları uygulamalı olarak gösterdi. Çocuklar, renkli ve eğlenceli bir ortamda deprem anında “çök-kapan-tutun” tekniğini öğrenme fırsatı buldu.
Erken Yaşta Afet Bilinci Kazandırılıyor
Atakum Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetim Müdürlüğü, çocuklara erken yaşta afet bilinci kazandırmanın önemine dikkat çekti. Açıklamada, "Afetler hayatımızın bir gerçeği; ancak bilinçli nesiller, afetlerin etkilerini azaltmada en büyük gücümüz olacaktır. Bu eğitimler çocuklarımızın güvenli ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için çok değerlidir" ifadelerine yer verildi.
İl AFAD Eğitmenlerinden Uygulamalı Eğitim
Çocuklar, İl AFAD Eğitmeni tarafından verilen eğitimle deprem öncesi alınacak önlemler, deprem anında yapılması gereken doğru davranışlar ve güvenli hareket biçimleri hakkında bilgilendirildi. Eğitim, uygulamalı ve eğlenceli etkinliklerle miniklerin dikkatini çekerken, öğrenilen bilgiler güvenli davranış alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.