A+ A-
Yorum
10

Atakum’da zabıta ekiplerine özel kutlama

Yayın Tarihi: 04.09.2024 - 16:49
Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından, Zabıta Teşkilatı’nın 198. kuruluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.
Kaynak:İHA

Atakum Belediyesi hizmet binası önünde, her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla tören gerçekleştirildi. Törende, zabıta ekiplerinin sorunları da ifade etti. Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Zabıta Teşkilatı’nın köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, teşkilatın 198. kuruluş yıl dönümünü gururla kutladıklarını söyledi. Günümüzde zabıtaların yaşadığı sıkıntıların çözülmesi için dayanışma içerisinde hareket edilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Zabıta Teşkilatı ülkemiz içerisinde olan on hizmet kurumu içerisinde sayılmıyor. Zabıta Teşkilatı'nın ayrı bir hizmet kurumu ve 11. hizmet kurumu sayılması noktasında 1992 senesinden beri bir mücadele vermekteyiz. Ama bu siyasetin, TBMM'deki milletvekillerinin, yasa koyucuların verebilecekleri bir karar. Ülkemizde bunun mücadelesi uzun bir süreden beri devam ediyor. Bugün bir belediye başkan yardımcısı, bir sendika başkanı olarak hepimiz sizlerle birlikte bu sıkıntıları yaşadık. Hem kadro, görev ve mesai sıkıntıları hem de maktu çalışma ücret sıkıntıları yaşadık. Sorunları çözme noktasında, adımlar atıyoruz. Mutlaka bu üniforma, bir gün hak ettiği yeri bulacak. Ama bu sizlerin, biz idarecilerin, sendikacıların ve ülkede yasa koyucuların hep birlikte o mücadelenin sonunda bir hemfikir noktasına geldiğimizde gerçekleşecektir. Her bin kişiye bir zabıta düşmesi gerekir. Atakum’un nüfusu resmi kayıtlarda 247 bin, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin il dahilindeki nüfusu 1 milyon 500 bini geçmiş durumda. Genel bazda baktığımızda Samsun’da bin 500 zabıtayla ve bin 500 itfaiyeci ile bu hizmeti vermemiz gerekirken, bugün Samsun genelinde toplam zabıta sayısı 400’ün üzerine, itfaiyecilerin sayısı da 370-400’ün üzerine çıkmamaktadır. Bunlar ülke genelinde süre içerisinde, çözeceğimiz sorunlar. Bizler belediye idaresi olarak, sizler için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.


Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Serhat Uzun, ”Zabıta Teşkilatı’mızın 198. kuruluş yıl dönümünü arkadaşlarımızla, sizlerle ve sendikacılarımızla birlikte kutlamaktan çok mutluyuz, ben hepsine yol arkadaşı diyorum. Bu yol haritasında, yol arkadaşlarımızla beraber Atakum’u daha yaşanabilir hale getirebilmek için, biz de bu işleyişin bir parçasıyız. Arkadaşlarımıza verdiğiniz destekten dolayı, çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Tüm Bel-Sen Samsun Şube Sekreteri Özcan Çelik ise mesleğin çalışma şartlarını iyileştirmek için mücadele verdiklerini belirtti.
Programa çok sayıda zabıta personeli de katıldı.

Etiketler