Samsun’un İlkadım ilçesinde belediyenin öz kaynaklarıyla yürütülen yol çalışmaları dikkat çekti. İhsan Kurnaz, toplam 170 kilometrelik yol çalışmasıyla 107 milyon 292 bin TL tasarruf sağladıklarını açıkladı.
Ramazan Buluşmalarında Hizmet Bilgilendirmesi
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Ramazan ayı kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Derecik Mahallesi Merkez Camii’nde teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Kurnaz, belediyenin devam eden ve tamamlanan projeleri hakkında bilgi verdi.
Mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Başkan Kurnaz, “İlkadım için en iyi ve en doğru işleri yapma gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.
170 Kilometre Yol, 107 Milyon TL Tasarruf
Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında şehir merkezi ve kırsal mahalle ayrımı yapılmaksızın kapsamlı yol yatırımları gerçekleştirildi.
Başkan Kurnaz’ın paylaştığı verilere göre;
225 bin metrekare asfalt,
244 bin metrekare sathi kaplama,
142 bin metrekare yeni yol açımı,
505 bin metrekare reglaj,
32 bin 400 metrekare beton ve parke taş tamiratı yapıldı.
Toplamda 170 kilometre yol çalışmasının 90 kilometresinin kırsal mahallelerde, 80 kilometresinin ise kent merkezinde hayata geçirildiği belirtildi. Çalışmaların belediyenin öz kaynaklarıyla yapılması sayesinde 107 milyon 292 bin TL tasarruf sağlandığı vurgulandı.
"İlkadım İçin Üretmeye Devam Edeceğiz"
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna dikkat çeken Başkan Kurnaz, mahalle buluşmalarında hem hizmetleri anlattıklarını hem de vatandaşlardan gelen geri bildirimlerle yeni planlamalar yaptıklarını ifade etti.
İlkadım Belediyesi’nin altyapı ve üstyapı yatırımlarını sürdüreceğini belirten Kurnaz, ilçenin her noktasında yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi.