Samsun dahil 18 ilde operasyon! 39 şüpheli yakalandı!
Yayın Tarihi: 16.06.2025 - 09:41
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Samsun’un da bulunduğu 18 ilde DAEŞ terör örgütüne yapılan operasyonda 39 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
Kaynak:HABER 61
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son iki haftada DEAŞ terör örgütüne yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonlarda 39 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.
Bakan Yerlikaya, operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinesinde ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatlarıyla gerçekleştirildiğini belirtti. İl Jandarma Komutanlıklarının yürüttüğü çalışmalar kapsamında Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Gözaltına alınan şüphelilerin, DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve sosyal medya üzerinden propaganda faaliyetlerinde bulundukları tespit edildi.
Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.