Samsun’da “Kampüs BİLSEM” Dönemi Başladı
Yayın Tarihi: 21.02.2026 - 09:26
Samsun’da Kampüs BİLSEM projesi başladı. OMÜ ve SAMÜ iş birliğiyle 950 öğrenci ve 120 öğretmen bilimle buluşacak.
Kaynak:İHA
Samsun’da bilimi kampüs sınırlarının dışına taşıyan “Kampüs BİLSEM: Bilime Açık Erişim” projesi ilk dersle başladı. 950 öğrenci ve 120 öğretmeni kapsayan proje, akademik bilgiye doğrudan erişim hedefiyle hayata geçirildi.
Üniversitelerden BİLSEM’e Akademik Köprü
Atakum Bilim ve Sanat Merkezi koordinasyonunda yürütülen proje; Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen lansman töreniyle projenin ilk ders zili çaldı. Ancak bu kez ders sıralarında öğrenciler değil, öğretmenler vardı. Proje kapsamında ilk eğitim, BİLSEM öğretmenlerine yönelik düzenlendi.
İlk Ders: "Sorgulama Temelli Öğretim"
Açılışın ardından projenin ilk akademik oturumunda, Doç. Dr. Belgin Bal İncebacak tarafından “Sorgulama Temelli Öğretim” başlıklı eğitim verildi. Bu eğitimle birlikte proje resmen uygulama aşamasına geçti.
Toplam 950 öğrenci, 120 öğretmen ve binlerce veliyi kapsayan çalışma; özel yetenekli öğrencilerin üniversite akademisyenleriyle doğrudan temas kurmasını ve bilimsel üretim süreçlerine aktif katılımını hedefliyor.
"Bilim ve Sanatla Geleceğe Dokun" Sergisiyle Taçlanacak
Atakum BİLSEM Müdürü Ferhat Arslan, projenin kurumu akademik üretimin merkezi haline getireceğini vurgularken; Proje Yürütücüsü Dr. Kerim Cüce ise temel hedefin bilimi erişilebilir kılmak ve sorgulayan bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Haziran 2026’da düzenlenecek “Bilim ve Sanatla Geleceğe Dokun” sergisiyle tamamlanacak proje, Samsun’un akademik birikimini toplumla bütünleştirmeyi amaçlıyor.
Törene, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Kenan Arslan ve Mehmet İrfan Yetik’in yanı sıra Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aydın katıldı. Protokol üyeleri, projenin Samsun’un bilimsel vizyonuna stratejik katkı sunacağına dikkat çekti.