A+ A-
Yorum
10

Samsun'u serinleten yağmur

Yayın Tarihi: 24.08.2024 - 12:30
Meteoroloji Gelen Müdürlüğü (MGM) tarafından ‘sağanak' uyarısı yapılan Samsun’da uzun süre sonra şehir merkezine yağmur düştü.
Kaynak:İHA

Yaz aylarının başından itibaren kurak ve yağışsız günler geçiren Samsun'da bugün yağmur etkili oldu. MGM Samsun için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Samsun şehir merkezinde ve sahile yakın ilçelerde sabah saatlerinden itibaren yağmur kendini gösterdi. Yağmurun serinlettiği şehir merkezinde insanlar ve canlılar uzun zaman sonra ferah bir nefes aldı.

Meteorolojiden uyarı


MGM’den yapılan uyarılarda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Samsun'un batısı ile Ordu'nun doğusunda yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un doğusu ile Ordu'nun batısında ise yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklara etkili olması beklenen yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Şiddetli yağmur nedeniyle sel, heyelan, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar yaşanabilir” denildi.

Etiketler