SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Sorumlu HES’tir

Sorumlu HES’tir

16 Ağustos 2015 Pazar - 11:23




Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık bölgesinde bulunan Meydancık HES’in doğayı talan ettiği ve kimyasal atık bırakarak, derelerdeki balıkların ölümüne y





Balık ölümlerini incelemek için devlet kurumlarından kimsenin bölgeye gelmediği ileri sürüldü. "Meydancık vadisi HES’lere terk edildi denetim yok" diyen Meydancık ve Yöre Köylerini Koruma, Yaşatma ve Turizm Derneği Başkanı Namık Kemal Bahçeci, Meydancık’a HES’ler girdikten sonra sürekli doğanın talan edildiğini, kirletildiğini, yasaları dinlemediklerini, derelerin sahipsiz kaldığını belirtti. Devletin denetimde yetersiz kaldığını söyleyen Bahçeci, "Bundan tam 4 yıl önce Mısırlı’dan balık yavruları törenle dereye bırakıldı. Çok kısa bir süre sonra balıklar, aşağıda yapımı devam eden HES şirketinin kimyasallarını suya bırakması sonucu öldü. Cüzi bir ceza kestiler. Ölen öldü, onlar hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam ettiler. Şimdi de çok daha büyük bir kirlenmeye yol açtılar. Dereye ne bıraktılar bilmiyorum. Balıklar öldü. Suçlular cezasız kalmamalı diyorum" ifadelerine yer verdi.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap