A+ A-
Yorum
10

Tacirlere fatura şoku

Yayın Tarihi: 17.11.2016 - 08:07 | Güncelleme Tarihi: 17.11.2016 - 09:30
Trabzon’da havaların soğumasıyla kent merkezlerine inen vatandaşa şok!

Zehir tacirleri boş evlerin kapılarını açarak içeride kurudukları seracılık sistemi ile Hint keneviri yetiştirmeye başladı. Jandarma ekipleri ise olayı boş evlere gelen elektrik faturasıyla ortaya çıkardı.  

KAPILARI AÇIYORLAR

Trabzon’da havalar soğudu vatandaşlar yayla ve köy yerlerindeki evlerini boşaltarak kent merkezlerine indi. Bunu fırsat bilen zehir tacirleri ise boş evlerin kapılarını açarak Hint keneviri yetiştirmek için içeride sera kurmaya başladı. Ancak tacirlerin hesaba katmadığı elektrik faturası tüm planları alt üst etti.

SERA KURUYORLAR

Oturmadığı evine elektrik faturası gelen bir vatandaş durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler ise konu ile ilgili yaptığı incelemelerde evin içersinde ki odalarda ısıtıcıdan aydınlatma cihazlarına, ısı sensöründen nem sensörüne kadar geniş bir düzenek kurularak sera oluşturup saksılar içerisinde Hint keneviri yetiştirildiğini tespit etti. 

JANDARMA UYARDI

Yaşanan bu olayın ardından Jandarma ekipleri Trabzon kırsalında evi bulunan vatandaşları uyararak, “Kullanmadığınız eve elektrik ya da su faturası gelirse mutlaka bizlere bildirin. Kış ayı geldiği için tacirler maalesef böyle bir yönteme başvurabiliyorlar. Ama bizler daha titiz bir çalışmayla tacirlere geçit vermeyeceğiz” ifadelerini kullandılar.

Kemal BEKTAŞ