SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Tarımın temeli kadından gelir

Tarımın temeli kadından gelir

19 Ekim 2015 Pazartesi - 09:36




15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, "Kadın çiftçiler dünyanın her ülkesinde tarım sektörünün





İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü nedeniyle çiftçi kadınların günlerini kutladı. Birşen, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Kadın çiftçiler dünyanın her ülkesinde tarım sektörünün temel taşlarından birisidir. Bugün dünyada 1,6 milyar kadın çiftçi bulunmaktadır. Bu çiftçiler dünya nüfusunun dörtte birini oluşturmaktadır. Kadın çiftçiler dünya gıda üretiminin yarısından fazlasını gerçekleştirmektedir. Ülkemizde toplam nüfusumuzun yaklaşık %35 kırsal alanda yaşamaktadır. Kırsal nüfusumuzun %50'sinden fazlasını kadınlar oluşturmaktadır. Kırsalda yaşayan faal nüfus içinde yer alan kadınlarından %90'ından fazlası tarımla çalışmaktadır. Gerek dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında önemli rolü kırsal alanda yaşayan kadınlar oynamaktadırlar. Kadın çiftçilerin eğitimi konusunda bakanlığımız birçok proje hazırlayıp hayata geçirmiştir."

Emrah Behzat Üçüncüoğlu

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap