A+ A-
Yorum
10

Turhal’ın yeşil alanları kendi üretimleriyle güzelleşiyor

Yayın Tarihi: 28.08.2024 - 17:20
Turhal Belediyesi, ilçenin yeşil alanlarını ve parklarını süslemek için kullanılan çiçek ve süs bitkilerini kendi üretim sahasında yetiştiriyor.
Kaynak:İHA

Tokat'ın Turhal ilçesinde parklar, refüjler ve diğer yeşil alanlar her yıl binlerce çiçekle estetik bir görünüme kavuşturuluyor. Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, doğa ve çevre dostu bir belediye olarak, bu bitkilerin tamamını dışarıdan satın almak yerine kendi tesislerinde ürettiklerini belirtti. Başkan Ural, bu projeyle şehri güzelleştirirken ciddi tasarruf sağladıklarını vurguladı.

"Bitkileri kendi sahamızda yetiştiriyoruz "

Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural, şehrin her köşesini mevsime uygun çiçeklerle süslediklerini belirterek, “Şehrimizin her köşesini mevsime uygun çiçeklerle süslüyoruz. Nergis, aslanağzı, lahana, menekşe ve şeker tabağı gibi bitkileri kendi sahamızda yetiştiriyoruz. Ayrıca, peyzaj çalışmalarında su tasarrufuna da büyük önem veriyoruz. Sulama işlemlerinde arozöz ya da hortum yerine, otomatik sulama sistemlerini şehrin geneline yaymayı planlıyoruz. Bu sayede, sadece bugünü değil, geleceği de düşünerek daha güzel bir yarın için çalışıyoruz” diye konuştu.

Etiketler