SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > "Trabzon örnek illerden biri"

"Trabzon örnek illerden biri"

21 Mayıs 2013 Salı - 12:55




Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue ve beraberindekiler Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.





Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılcık, kırsal kesimden şehirde yaşayan kadına kadar Trabzon’daki her kadın için eşitliği hayata geçirmek için çalıştıklarına vurgu yaptı. Kızılcık, kadınların yaşadıkları sorunlar konusunda her zaman ulaşılabilir olduklarını belirterek “Sadece bir sorunla karşılaştıklarında değil, aynı zamanda onların meslek sahibi olmalarına yardımcı oluyoruz. Kadrolara müracaatlarda kadınlarımızın daha rahat ulaşabilmeleri için bu birimler marifetiyle bilgilendiriliyorlar. Çeşitli kurslar sayesinde meslek sahibi olduklarında mesleklerini icra edebilecekleri veya kendi işyerlerini açmaları için finans kaynaklarına ulaşmaları ve onlara bu yönde fırsatlar tanınmaktadır” dedi. Kadın Dostu Kentler Projesi’ne vermiş olduğu desteklerden dolayı Vali Kızılcık’a teşekkür eden Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue ise, “2006 yılından beri Trabzon kadın dostu kentler programının bir ortağı. Projeye ilk katılan illerden bir tanesidir. İçişleri Bakanlığı desteği ile yürütülen bu projede Trabzon örnek illerden birisi oldu. Birçok ilklere imza attı. Valilikte kurulan eşitlik birimi bizim için çok önemli. Bu birime tüm müdürlüklerden önemli destekler veriliyor. Bu konuda sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Birleşmiş Milletler Türkiye Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue’ye gümüş telkariden yapılmış kahve fincan takımı hediye ederken, Zahid Hugue de, Kadın Dostu Kentler Programına verdiği desteklerden dolayı Kızılcık’a plaket takdim etti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap