A+ A-
Yorum
10

Ahmet Kaya: “Biz merhametli, ahlâklı, vicdanlı insanlarız”

Yayın Tarihi: 08.08.2024 - 12:34
Başkan Kaya, şehit ve engelli dernekleri üyeleriyle kahvaltı programında buluştu. Kaya, kendilerine her zaman destek olacağını belirterek, “Hepinizin derdi benim derdimdir, bizim derdimizdir” dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Engelsiz İletişim Merkezi’nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Alanda faaliyet gösteren engelli ve şehit aileleri dernek mensupları ve yöneticilerinin de katıldığı kahvaltı programında konuşan Başkan Kaya, engelli ve dezavantajlı gruplara her zaman destek olacağının altını çizdi.

ÇOK ÖZEL DEĞERLER OLACAK

“Bu güzel ortamda sizlerle buluşmak, aynı sofrada ekmeği paylaşmak bizler için çok önemli. Bu bizlerin bir aile olduğunun göstergesidir” diyen Başkan Kaya, “Yeni gelen derneklerimiz oldu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Kadınlar Derneğimiz geldi. Hoş geldiler, sefalar getirdiler. İnanıyorum ki, onların da buraya katacağı çok güzel, çok özel değerler olacak.

Hep birlikte bu aileyi büyüteceğiz. Hepimizin görevi Trabzon’a, Trabzon’da yaşayan insanlarımıza, bu şehrin börtüsüne, böceğine, karıncasına, sokak hayvanlarına sahip çıkmaktır.

Engelli, dezavantajlı gruplarımıza sahip çıkmak ve destek olmaktır. Şunu net olarak söyleyeyim, hepinizin derdi benim derdimdir, bizim derdimizdir” ifadelerini kullandı.

VİCDANINA HAVALE EDİYORUM

Engelli bir belediye personeline mobbing yapıldığına yönelik medya organlarında çıkan iddialara da değinen Başkan Kaya, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığına vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu: “Zaman zaman basına yansıyan bazı şeyler oluyor, bunlar bizi üzüyor. Bir arkadaşımız çıkıp kendisine haksızlık yapıldığından bahsetti. İnanın duyduğumda çok üzüldüm.

Ama söylenenlerin doğru olmadığını bizzat ben biliyorum. Çünkü yanında ona refakat eden arkadaş bana anlattı. Katiyen böyle bir şey yok. Biz merhametli, ahlaklı, vicdanlı insanlarız. Kimsenin incinmesine, rencide olmasına, üzülmesine izin vermeyiz. Ben öyle bir annenin evladıyım ki, böyle bir şeye izin vermem. Anacağım, köyde büyümüş, hepimizin anneleri gibi merhametli bir kadın.

Köylerde soba olur, sobaya odun atarken o odunu duvara vururdu, ondaki karınca, böcek ateşe gitmesin diye. Böyle hassasiyet gösteren bir annenin evladıyım.

Dolayısıyla kimsenin incinmesine gönlüm razı gelmez. Ama arkamızdan öyle şeyler söyleniyor, bazıları o kadar vicdansızca yalanlar söylüyor ki, ben bunları da bu güzel toplumun vicdanına havale ediyorum.”

HERKES GİDİP DERDİNİ ANLATABİLİYOR

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler ise konuşmasında Başkan Kaya’nın her an kendilerine yardım elini uzattığına dikkat çekerek, “Başkanımız bizlere her an yardımcı olabilmek için destek oluyor. Bizim varlığımızdan mutluluk duyuyor.

Aynen bu derneklerimiz nasıl kurulmuş bugünlere gelmişse bundan sonra da devam edeceğini seçimlerden önce bizlere söylemiştir. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz.

Makamına gittiğinizde, kapıları bize hep açık, hatta kapıları da çıkartmış, herkes gidip derdini anlatabiliyor. Aramızdaki sevgi, saygı, bütünlük, beraberlik daim olsun. Hepinize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler