SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: Asgari ücrete 752 TL zam yapılmalı!

Ahmet Kaya: Asgari ücrete 752 TL zam yapılmalı!

26 Ekim 2021 Salı - 10:02




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Türkiye'de vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü asgari ücrete ciddi bir zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.





'Asgari ücrete rekor zam yapacağız' açıklaması üzerine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Türkiye'de vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü asgari ücrete ciddi bir zam yapılmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Asgari ücrete zam yaparken iş verenin de düşünülmesi gerektiğini belirten Kaya “Evet rekor zam yapılabilir fakat burada tüm yükü işverene vurarak olmaz bu iş. Asgari ücretten devlet 752 TL vergi ve bazı kesintiler yapmaktadır. Dünyanın hangi ülkesinde asgari ücretten böylesine fahiş bir vergi alındığı görülmüştür. Benim önerim devlet bu 752 TL'lik kesintiyi iş verenden almasın, direk işçiye zam olarak yansıtsın. Böylece hem iş veren hem de milyonlarca asgari ücretlinin yüzü gülecektir. Her yıl Türkiye'de 3-5 firmanın milyarlık vergileri silinmektedir. Tüm ihaleler bu firmalara verilmekte hortum bu firmalara bağlanmaktadır. Bu firmaların vergisini sileceğinize iş verenden 752 TL'lik kesintiyi yapmayın. Bunu kimse düşünmüyor mu, hesap edemiyor mu? Maalesef ülkeyi yönetenler ipin ucunu elinden kaçırmıştır. Dilerim bu önerimizi dikkate alırlar ve asgari ücretliden vergi ve benzeri kesinti yapmaktan vazgeçerler.''

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap