SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Kaya: “Turizmde kabuğumuzu kırmak zorundayız”

Ahmet Kaya: “Turizmde kabuğumuzu kırmak zorundayız”

03 Haziran 2024 Pazartesi - 12:42




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, ‘Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi’nin açılış toplantısına katıldı.





Trabzon ekonomisi için turizmin çok önemli bir hale geldiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması için herkesin üzerine düşen görevi hızlı bir şekilde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD) tarafından hazırlanan, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve TÜRSAB’ın da paydaşı olduğu ‘Doğu Karadeniz’de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi’nin açılış toplantısına katıldı.

Toplantıya; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TÜRSAB Bölge Temsilcisi Mehmet Ali Tuna, DOKSAD Başkanı Mustafa Yılmaz ile turizm sektörünün temsilcileri katıldı.

“ŞEHRİMİZİN İNANILMAZ BİR TURİZM POTANSİYELİ VAR”

Toplantıda konuşan Başkan Kaya, Trabzon’da turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları ifade etti:

“Çok önemli bir toplantıda bir aradayız. Elimizde turizm gibi sihirli bir kelime var. Niye sihirli diyorum. Gerçekten altı harfin bir araya gelerek oluşturduğu en anlamlı iş alanını konuşuyoruz. Yani bugün Trabzon’da yaşayan herkes şunun bilincinde ki, turizm olmasa Trabzon şehri büyük sıkıntı içine düşer. Büfecisinden tutun da bakkalına, berberine, lokantacısına, şoförüne ve otelcisine kadar herkesi etkileyen çok önemli bir alandan bahsediyoruz. Müthiş bir potansiyeli bünyesinde barındıran bir alandan bahsediyoruz. Ama maalesef üzülerek söylüyorum, yeterince bu alandan yararlanamıyoruz.


Şehrimizin bu anlamda inanılmaz bir potansiyeli var ama ne zaman turizmle ilişkin bir toplantıya katılsam, hep üç aylık bir periyottan ve belli bir bölgeden gelen insanlardan bahsediyoruz. ‘Ortadoğu’dan gelen turistlerden’ bahsediyoruz, ‘turizmi çeşitlendirmemiz gerektiğinden’, ‘turizmi on iki aya yaymamız gerektiğinden’ bahsediyoruz, bahsediyoruz... Ama mutlaka bunu başarmalıyız.”

“KONUŞTUKLARIMIZI HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

Turizm sektörü temsilcilerine hitaben, “Yerel yöneticiler olarak yanınızdayız” diyen Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uzun yıllar Trabzon’da yaşamış ve siyaset yapmış bir insan olarak şunu söylüyorum. Sayın Valim buradadır. Sayın Valimin bu konudaki duyarlılığını çok iyi biliyorum. Ne zaman turizmin konuşulduğu bir toplantı olsa, Sayın Valim orada olmayı bir görev addediyor. Biz de geliyoruz. Şehrimiz adına bir şans olarak nitelendirebileceğimiz bir Valimiz var. Dolayısıyla bu dönem sayın Valimizin oluşunu da bir şans bilerek, mutlaka bu konuştuklarımızı, düşündüklerimizi, birazdan hocalarımızın ve daha yetkin insanların anlatacaklarını hayata geçirme aşamasına gelmiş olmamız lazım. Her şeyimiz var. Müthiş bir coğrafya, yaylalarımız çok güzel, doğamız, tarihi yerlerimiz çok güzel ama sıkışıp kalıyoruz. Üç aylık bir periyot ve belli bir bölge… Artık, turizmde kabuğumuzu kırmak zorundayız. Bunun herkes için çok önemli bir faydalar getireceğinin bilincindeyiz. Yerel yöneticiler olarak bizlere nerede, ne zaman ihtiyacınız olursa, yanınızda olmayı görev sayıyoruz. Bu meselenin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Umut ediyorum ki, bu öğrendiklerimizi ve önerileri, hızlıca hayata geçirerek artık Trabzon’da turizmi on iki ay yapılabilir hale getirmiş olacağız. Ve birçok insanın da bu sayede ekmek yemesine fayda sağlamış olacağız. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese, dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Doğu Karadeniz’de uygulanabilecek “alternatif turizm faaliyetleri” konusunda alanında uzman isimler tarafından eğitimler verildi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap