SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç: Trabzon Bilim Merkezi Olma Yolunda Kararlı

Ahmet Metin Genç: Trabzon Bilim Merkezi Olma Yolunda Kararlı

01 Haziran 2024 Cumartesi - 16:18




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Teknoloji Festivali’ne katıldı. Öğrencilerin yapmış olduğu eserleri tek tek inceleyen Başkan Genç, Trabzon’un bilimin merkezi olma yolunda kararlı adımlar attığını söyledi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi koordinesinde, Trabzon Teknoloji Derneği’nin ‘TTFEST ile Hedef Geleceğimiz’ mottosuyla düzenlemiş olduğu Trabzon Teknoloji Festivali, Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde görkemli bir açılış töreniyle başladı. Festivalin açılış kurdelesini Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile eşi Güllühan Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Teknoloji Derneği Başkanı Aydın Birincioğlu ve beraberindekiler kesti.

Çok sayıda STK temsilcisi ve öğrencilerin katıldığı festivalde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un bilimin merkezi olma yolunda kararlı adımlar attığını ifade ederek, “Bilgiye en erken ulaşanlar yeni bilgiyi üretmekte en avantajlı olanlardır. Yeni bilgiyi üretenler de güce sahip olmaktan yana avantajlı olanlardır. Hem inancımızın hem de medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluk gereği bu topraklarda her zamankinden daha fazla güçlü olmamız lazım. O gücü üretecek olan gençlerimiz bugün teknolojide harikalar yaratıyor. Bugün sevgili gençlerimizin ürettiği teknolojiler, tam bağımsız Türkiye yolculuğunu sürdürmek adına atılacak kararlı adımlar için çok önemli. Bundan dolayı gururluyuz” dedi. 

GURUR VERİCİ BİR HADİSE




Türk gençlerinin çok güzel eserler ortaya koyduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Türk gencinin ürettiği İHA'yla, SİHA'yla 30 yıl esaret altındaki kardeş Azerbaycan toprakları bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu müthiş bir gurur verici hadisedir. Sadece savunma sanayinde değil, sağlıkta, eğitimde, hayatımızın bütün alanlarında artık gençlerimiz çok güzel eserler ortaya çıkarıyor. Trabzon'umuzda da başlangıçta kıymetli Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kararlılıkla atılan bu adımları yakinen takip etmek, çalışmalara paydaş olmak, bizlerin de vazifesidir. Belediyemiz olarak üniversitemizle iş birliği halinde roketin motorunu milli olarak üretiyoruz. İşte bu gençlerin eseri. Buradaki gençlerimiz düşündüklerini hayata geçirerek yarının bilim insanları ve yarının tam bağımsız Türkiye'sine hitap eden eser sahibi insanlar olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Bütün mazlum coğrafyaların, Müslüman coğrafyaların huzuru, selameti için tarih Türkleri ve Türkiye Cumhuriyeti'ni göreve çağırıyor. Bunun için bilimde güçlü olmaya çok önem veriyoruz. Organizasyonda emeği geçen, desteklerini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na, şehrimizin evladı ana sponsorlarımızdan, VakıfBank’ımızın kıymetli Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih Bey'e de teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

BAKAN URALOĞLU MESAJ GÖNDERDİ




Programa katılamayan Ulaştırma ve Altyapı Abdulkadir Uralkoğlu gönderdiği videolu mesajda şu ifadelere yer verdi: “Trabzon Teknoloji Festivali gibi değer verici bir etkinliği şehrimize kazandıran Trabzon Teknoloji Derneği'ni ve beraberindeki tüm paydaşları tebrik ediyorum. Savunma sanayisi, otomotiv, sağlık, tarım, ulaşım, haberleşme ve hangi alanda olursa olsun yerli, milli ve özgün üretime büyük önem veriyoruz. Hamdolsun bugün yerli otomobilimizi, bilgisayarımızı, çipimizi, uçağımızı, gemimizi, uydumuzu, elektronik sistemlerimizi üretiyoruz. Silahlı insansız hava araçlarımız dünyanın 30’dan fazla ülkesinde görev yapıyor. Bu araçlara entegre edilen hemen her türlü cihazı ve mühimmatı kendimiz üretiyoruz ve satıyoruz. Uzay teknolojilerimizi millileştirdik elhamdülillah. Ne kadar gurur duysak azdır. Aziz milletimizin asırlık hayalleri Türkiye Yüzyılı gençlerimizin omuzlarında yükselecek." 

MAZLUMUN YANINDAYIZ

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, teknolojinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, “Sağlıktan eğitime, tarımdan sanayiye kadar her alanda teknolojinin sunduğu imkanlar kalitemizi arttırmakta ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda yaşadığımız dijital dönüşüm dünyayı daha küçük, daha bağlantılı ve daha erişilebilir bir yer haline getirdi. Bu dönüşümün en büyük mimarları ise şüphesiz ki sizler geleceğin teknoloji lideri olan gençlerimiz ve evlatlarımızdır. Ne kadar güçlüysek o kadar dışarıdaki ülkeler başkaları bizlere saygı göstermek durumunda kalıyorlar. Ama bizim bir farkımız var. Biz gücümüzü hakkaniyet uğrunda kullanıyoruz. Mazlumun yanında olarak kullanıyoruz. Hiçbir zaman başkalarına tahakküm etmek için kullanmadık” diye konuştu. 




İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Trabzon Teknoloji Derneği Başkanı Aydın Birincioğlu ise, “Yaptığımız projelerden bugünkü elektrikli otomobillerde kullanılan elektrik motorunu tasarladık. Daha sonra Ortahisar Belediyesi ile Ahmet Metin Genç başkanlığında yapmış olduğumuz En Mutlu Köy Projesi Mağmat Boğazı'nda hayata geçti. Bugün de bir ilki gerçekleştirerek teknoloji festivalini başlattık. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Genç ve beraberindekiler, kurulan teknoloji stantlarını tek tek gezerek öğrencilerin yaptığı eserler hakkında bilgi aldılar. Teknoloji Festivali 2 Haziran Pazar (yarın) günü yapılacak olan ödül töreniyle sona erecek.




HABER MERKEZİ
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap