A+ A-
Yorum
10

Ak Parti Trabzon'da Kongre Süreci Başladı

Yayın Tarihi: 19.10.2024 - 12:08
AK Parti Trabzon’da kongre süreçleri başladı. Kongre süreçlerinin ilk durağı sürmene ilçesi oldu. Sürmene ilçesinde bir süredir göreve devam eden Hasan Basri Şahin kongrede yeniden seçilerek AK Parti Sürmene’de güven tazeledi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

AK Parti Sürmene 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Muğla Milletvekili Kadem Mete, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Trabzon AK Parti Kadın Kolları Başkanı İl Başkanı Ayfer Cihan, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Araklı Belediye Başkanı Hüseyin Avni Coşkun Çebi, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, İlçe Başkanları, çok sayıda partili ile partinin üst düzey isimleri katılım sağladı.

Kongre açılış konuşmalarında konuşan İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, İsrail’in başta Filistin topraklarında olmak üzere birçok ülkede gerçekleştirdiği soykırıma değinerek “Vaadedilmiş topraklar sözleri ile hayal kuranlar, gözlerini Türkiye’ye dikenler var. Bizlerde onlara bu toprakların üstünü değil altını vaadediyoruz. Ateş çemberi olan bu coğrafyada açan bir çiçek gibi güçlenen Türkiye AK Parti ile yeniden doğmuş ve bölgesel gücünün doruklarına çıkmıştır.” sözleri ile çıkıştı. Mumcu, “Bizler mazlum coğrafyalara umut olma yolunda mücadele vererek, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarihin doğru tarafında yer almaya devam edeceğiz dedi.

Mumcu açıklamalarında AK Parti ile Trabzon’un kazanmış olduğu yatırımların 45 Milyar Türk Lirası olduğunu ve bu yatırımların devam ederek Trabzon’un Türkiye’de parlayan bir yıldız haline gelmesi için mücadele verdiklerini aktardı. Mumcu, 2002 yılında ihracat rakamları 230 milyon dolar seviyelerindeyken 2023 yılında bu rakamlar 1.2 Milyar dolar seviyelerine çıkmıştır. Ayrıca bu süreçte şehrimiz yeni 2952 adet derslik, 1 Adet yeni üniversite (Trabzon Üniversitesi) 8.794 kapasiteli yurt odaları, Akyazı Stadyumu ve 62 Spor tesisi, Şehir Hastahanesi ve 52 tam donanımlı sağlık tesisi, 9.000’e yakın toplu konut, Avni Aker, Akçaabat, Vakfıkebir Millet Bahçeleri, Bölünmüş yol ağı 73 Km’den 290 Kilometreye çıkarılarak Kanuni Bulvarı, Zigana Tüneli gibi mega projelere imza atıldı. Bunların yanı sıra Sürmene İlçemiz Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Okulu, Hasan Tahsin Kıralı Proje okulu, Yeni kaymakamlık ve Belediye Binası, Özcan Kıralı Kız Öğrenci Yurdu, İlyas Kılıç Yarı olimpik yüzme havuzu, Şehit Kaymakam M. Safitürk İlkokulu projelerine kavuşurken ilçemizin büyük çoğunluğunun da doğalgaz ile buluşmasını sağladık. Plajlarımız, şehir yollarımız ve yayla yollarımız ile ilçemizin ulaşılabilir ve yaşanılabilir olma düzeyini arttırarak hemşehrilerimize refah bir yaşam sunma çabası ile durmadan çalıştık. Bu yolda AK Parti’nin her bir ferdi milleti ve memleketi için durmadan ve yorulmadan çalışarak hizmet yarışına girdiler. dedi.

Ayrıca AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Bayraktar’ın fikir babası olan Özdemir Bayraktar’ın vefat yıldönümünü de üzüntü ile andığını belirtirken şunları söyledi, Türk Savunma Sanayisinin önde gelen firmalarından olan, Bayraktar İHA ve SİHA’larının temelini atan Özdemir Bayraktar’ı memleketi olan Sürmene’de sevgi, saygı ve rahmet ile yad ediyorum. Ayrıca söylemek isterim ki Sürmene sadece Özdemir Bayraktar’ın değil artık İHA ve SİHA’larımızın da memleketi haline gelmiştir. dedi.

Sürmene’de gerçekleştirilen 8. Olağan İlçe Kongresinin yoğun katılım ve şenlik havasında geçmesi AK Parti Trabzon çatısı altında birliğin ve beraberliğin etkisini bir kez daha gösterirken gözler bir sonraki kongre olan ve pazar günü gerçekleştirilecek olan Düzköy 8. Olağan İlçe Kongresine çevrilmiş durumda. Düzköy 8. Olağan İlçe Kongresi Düzköy Belediyesi Halı Saha Salonunda Pazar Günü Saat 11.00’da gerçekleştirilecek.

Etiketler