SON DAKİKA



Haber > Trabzon > AK Parti zor sürece giriyor!

AK Parti zor sürece giriyor!

17 Kasım 2017 Cuma - 07:37




AK Parti Trabzon eski il yöneticisi Erol Birsen, 2019 yılı öncesinde partide metal yorgunluğu yaşayan ve vatandaşın ulaşamadığı isimlerin ayıklanması





AK Parti Trabzon eski il yöneticisi Erol Birsen gazetemize konuştu. Nam-ı diğer ‘Ciğerim Erol’ AK Parti’de yaşanan metal yorgunluğundan, belediye başkanlarının istifalarına kadar birçok konuda dobra açıklamalarda bulundu. Birsen, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin vatandaşla iletişim kuramadığına da dikkat çekerken Trabzon’un en büyük sorunun trafik olduğunu belirtti. 2019 öncesinde AK Parti’nin zorlu bir maratona gireceğinin de altını çizen Birsen’in açıklamaları şöyle...

“Siyasette eski AK Parti heyecanı kalmadı. Çünkü vatandaşlar koltuğa oturtturdukları insanların kapılarını çaldıklarında onlara ulaşamadıklarından dolayı bir bıkkınlık oldu. Aslında metal yorgunluğu vatandaşta oluşmaya başladı. Bundan dolayı 2019 yılı AK Parti için zor bir süreç olacak. Bundan sonra atanacak veya aday gösterilecek insanlar vatandaşa metal yorgunluğunu hissettirmeyecek isimler olmalı. Yoksa AK Parti’yi çok sıkıntılı günler bekler.”

KADROLAR DEĞİŞMELİ

“Kadrolar değişmeli, çünkü siyaset insana hizmet için yapılır. Eğer insana hizmet siyaseti yapamıyorsan o koltukta iki dakika durmaman lazım. Vatandaştan oyunu alıyorsan hizmeti de ayağına getireceksin. Cumhurbaşkanımız bu sıkıntıları görüp bunlarla uğraşırken ülke gündeminde, dünya gündeminde mücadele verirken partiye faydalı olsun diye görev verdiği isimler partiye oy kaybettiriyorsa bunun önlemi alınmalı. İşte bu önlemler alınıyor. Ama şunun da altını çizeyim ki AK Parti’nin sonu gelmez, çünkü alternatifi olmayan bir parti.”

BAŞKANLAR HALKLA BÜTÜNLEŞMEYİNCE...


“Belediye başkanlarımızın istifaya zorlanmaları konusu için şunu diyebilirim ki sayın cumhurbaşkanımız teşkilatlardan geliyor. Çok uzun yıllardır bu siyasetin içinde olan bir isim. Belediye başkanlarımızın halkla bütünleşmediğini görünce o da müdahale ediyor. Kendi menfaatlerini düşünen isimleri tespit ettiği anda görevden el çektiriyor. İstifa süreçlerini böyle yorumluyorum.”

SIKINTIYI ÇÖZDÜK

“Benim sivil toplum örgütleri içerisinde de on üç tane yöneticiliğim var. Spor olsun, sağlık olsun birçok dernekte görev yapıyorum. Trabzon Gümüşhaneliler Dernek Başkan Yardımcılığı da yapıyorum. Bunun yanında, Hemofili Derneğimizi de kurduk. Bu derneğimizle birlikte trombosit, kan lazım olan vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Prof. Dr. Mehmet Sönmez hocamız başkanlığında bölgemize hizmet sunmaktayız.  Bölgemizdeki kan arayışı sıkıntısını çözdük.”

GÜMRÜKÇÜOĞLU BÜTÜNLEŞMEYİ SAĞLAYAMADI

“Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ismi de istifa için iddia ediliyor. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yönetiminde ele avuca sığar bir yatırım görülmedi Trabzon’da. Bunun yanında Gümrükçüoğlu’nun en  büyük eksikliği de vatandaşla bütünleşmeyi sağlayamaması. İşte bu görevlerden alınmalarda vatandaşla yapılan anketler çok kötü gidince Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bu kıstasları dikkate alıyor. İstifa söylemleri Trabzon için çoğalmış olsa da bundan sonra görevden alınma olur mu olmaz mı ona şu anda ben bir şey diyemem. Tabi ki bu Cumhurbaşkanımızın vereceği bir karardır.”


VEKİLLERİ GÖREN YOK

“Trabzon milletvekillerini gören yok şehirde. Üç milletvekilini ara ki bulasın. Gören varsa bana da söylesin. Sadece önemli günlerde, kutlamalarda vatandaşın gözüne hitap ediyorlar. Önemli olan vatandaşın gönlüne girmek. Vatandaşın işini gördüğünde gönlüne de girersin. Öyle ben vekilim, ben belediye başkanıyım havası ile beraber başarı gelmez. Bu söylediklerime birçok belediye başkanı da dahildir. Bu isimlere tavsiyem artık kibri ve gururu bir kenara bırakmalarıdır. Ben siyasette bunu gördüm ve bu yolda yürüdüm.”

SOYLU ÇOK BAŞARILI

“Bakanımız Süleyman Soylu’yu çok başarılı buluyorum. Allah ömrünü uzun etsin. Gelmiş geçmiş en iyi İçişleri Bakanlığı görevini yürüten bir isimdir Soylu. Soylu ve Berat Albayrak bakanımız arasında tartışma olduğu dillendirilse de ben inanmıyorum iki bakanın arasında böyle bir hizipleşme yoktur. Neticede ikisi de Trabzonludur ve vatandaşa hizmet için bu tür iddialara da kulak kapatmıştırlar.”

ŞEHİR HASTANESİ İHTİYAÇ DEĞİL Kİ!


“Şehir Hastanesi bana göre ihtiyaç değil. Bu kadar özel hastane ve devlet hastanelerinin olduğu bir yerde şehir hastanesi ihtiyaç değildir. İhtiyaç olsa bile Akyazı’da yapılması yanlıştır. O bölgede Haçkalı Baba gibi bir hastane var. O bölgenin hastaneleri de çok güzel. Hastaneyi bence yıkılacak çimento fabrikasının yerine yapsınlar. O bölge Tıp Fakültesi’ne çok yakın. Oradan Tıp Fakültesi’ne bir yolla da bağlantı kurulabilir. Hastaya ulaşım kolaylığı da sağlanmış olur.”

VATANDAŞIMIZ DERT YANIYOR

“Ben doğma büyüme Trabzonluyum, iyi bir Trabzonsporluyum ama baba topraklarım Gümüşhane. Gümüşhane’de işsizlik sıkıntısı yok.  Gümüşhane’nin göç olayı da azaldı. Ancak iki dağın arasına sıkışmış bir şehir olduğu için Gümüşhane’de de trafik sorunu var. Gümüşhane’de de vatandaşlar siyasetçilerle buluşamamaktan dert yanıyor.”

ASLA KÜSTÜRMEYECEKSİN

“Vatandaşla iyi bir sinerji kurduğumu için tanıyanım da çok. O yüzden Gümüşhane’den, Bayburt’tan, Trabzon’dan gelenler oluyor ve ben de isteklerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Elimden geldiğince ulaşabildiğim  milletvekillerimizle vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için mücadele ediyorum. Ama bazı siyasiler telefonlarımıza bakmıyorlar, onlar iyice metal yorgunlukları içerisinde demek ki. Ben dört dönem il yöneticiliği yaptım. Bu arkadaşların çoğu ile de çalıştım. Zaman zaman telefonlarımıza çıkmıyorlar, işte bunların olmaması lazım. Vatandaşın işini yapabilirsin veya yapamayabilirsin, ama onu kesinlikle küstürmeyeceksin.”


BEKLENTİM OLMADI

“Belediye başkanlığı ya da milletvekilliği adaylığı gibi bir beklentinin içinde hiç olmadım. Ben haddini çok iyi bilen bir insanım. Benim sadece insanlarla olan gönül dostluğum ve hayır dualarını almak için mücadele veren bir yapım var. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ felsefesiyle yaratan yüce Rabbimizin bize verdiği bir nefesle beraber eşimizin dostumuzun yanındayız. Bizi sevip gelen garibana, fakir fukaraya yardımcı olmak için ömrümün üçte ikisini geçirdim. Böyle bir insanım ben.”

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM

“Trabzon’un en büyük sorunu ulaşım. Bunun aşılması için projeler geliştirilmesi gerekiyor. Trabzon kabuğuna, yani sahile sıkıştı. Şehrin güneye doğru açılması lazım. Üst geçidi, viyadükleri, bağlantı yolları ile Trabzon’un içindeki sıkışıklığı aşmalıyız. Eğer aşamazsak bu trafik rezaleti devam eder. Saat 16:30-17:00’den sonra Tıp Fakültesi’nden şehir meydanına ne kadar zaman içerisinde gidildiği ortada. Bu yol da tıkalı, sahil yolu da. Yöneticilerimizin bir an evvel Trabzon’u güneye açmaları lazım.”

GÜNÜ BİRLİK İŞLER!


“Trabzon için düğün salonları da yapılmalı. Düğün salonları şehir merkezinden çıkıp sahil bandında ses sıkıntısı yaşatmayacak yerlerde inşa edilmeli. Beş yüz, bin, bin beş yüz kişilik düğün salonlarını yapıp ihaleye çıkartarak özelleştirme ile beraber işletilmesi de şehre fayda sağlar. Kaldırım kenarlarının otoparka çevrilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. O zaman onların kaldırılıp bir tane arabanın geçeceği yerde iki tane araba gelsin trafik sorunu daha rahat hale gelir. Oturup sohbet ettiğimiz her alanda bunlar konuşuluyor ve aynen benim düşündüğümü söylüyor insanlar. Günü birlik yaptırımlarla bu işler olmaz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap