SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Akoluk’ta ‘Organik Köy Pazarı’ kuruyor

Akoluk’ta ‘Organik Köy Pazarı’ kuruyor

22 Temmuz 2024 Pazartesi - 14:27




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Akoluk’ta kurulması planlanan ‘Organik Köy Pazarı’ için Çağlayan vadisi muhtarları ile bir araya geldi.





Çağlayan vadisinde yaşayan vatandaşlar için köy pazarının ekonomik gelir elde etme imkanı sağlayacağını belirten Başkan Kaya, “Bu pazar sayesinde Çağlayan vadisi, bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Akoluk mahallesinde oluşturulması düşünülen organik köy pazarı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Başkan Kaya, “Çağlayan vadimizde bir pazar yeri açalım istiyoruz. Ama bu pazar, bilinen, klasik pazarlardan olmayacak. Ülke genelinde birçok ilçede örnekleri var. Bir örneği de Ortahisar’ımızdaki Kireçhane pazarı. Pazar günleri açık olan bu pazarda, civar mahallelerde ikamet eden kadınlar, köyde ürettikleri armut, elma, erik, fasulye, mısır, süt, yumurta gibi ürünleri bu pazarda satıyorlar. Bunun yanında pasta, börek, tatlı yapıp oradan alışveriş yapmaya gelenlere sunuyorlar. Biz de Akoluk mahallemizde bunun bir örneğini kurmak için çalışıyoruz” dedi.



“EV EKONOMİSİNE KATKI İÇİN İMKAN SAĞLAYACAĞIZ”

Söz konusu pazarın kurulması için gerekli altyapıyı Ortahisar Belediyesi’nin sağlayacağını dile getiren Başkan Kaya, “Akoluk’taki Fen İşleri Müdürlüğümüzün bulunduğu alanda kuracağımız Organik Köy Pazarımızda, evinde turşusunu, reçelini, yoğurdunu yapan ve para kazanmak isteyen kadınlarımıza bu imkanı tanımış olacağız. Köyde organik ürün üreten herkesin bu pazarda satış yapmasını sağlayacağız. Ev ekonomisine katkı sağlamak isteyenleri bu noktada buluşturacağız.” ifadelerine yer verdi.

“PAZARDA TAMAMEN ORGANİK ÜRÜNLER YER ALACAK”

Akoluk mahallesinde kurulması planlanan pazarın vatandaşların ilgi odağı olacağını ifade eden Başkan Kaya, şöyle konuştu:

 “Pazarımızın 2 teması olacak, ilki yöresel köy kahvaltısı, ikincisi de organik köy ürünleri. Bunun kaynağı da köylerimiz olacak. Muhtarlarımızdan bu konuyu köylerinde yaşayan vatandaşlarına iletmesini istiyoruz. Pazarın yerini biz hazırlayacağız, tezgahları biz kuracağız, dileyen vatandaşlarımız da gelip orada ürettiği organik ürünleri satabilecek. Bu pazarda, sebze-meyve halinden alınan hiçbir ürünün satılmasına izin vermeyeceğiz. Tüm ürünler organik olacak. Bu pazar sayesinde Çağlayan vadisi cazibe merkezi haline gelecek.”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap