SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arsin’de 2 TL’lik çay isyanı

Arsin’de 2 TL’lik çay isyanı

21 Temmuz 2024 Pazar - 08:27




Trabzon’un Arsin ilçe belediyesinin 2 TL’ye çay satması, çay ocağı işleten esnafı mağdur etti. Esnaf, çaya sponsor bulan belediyenin çayı 2 liradan sattığını iddia etti.





Trabzon’un Arsin ilçesinde Arsin Belediyesi tarafından 2 TL’ye çay satılması esnafı sıkıntıya soktu. İlçedeki çay ocakları bu durumdan oldukça şikayetçi. Belediyenin 2 TL’ye çay satması üzerine çay ocağı işleten esnaf, bunun haksız rekabet olduğunu ve bu durumun kendilerini halk ile karşı karşıya getirdiğini belirterek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

SPONSOR BULMUŞLAR

Çay ocağı sahibi Salim Ceylan, “Biz sürekli halkla karşı karşıya geliyoruz. Çayın 2 TL’ye satıldığı yerde biz 7.5 TL’ye satıyoruz. Halkı eziyormuşuz gibi bir durum oluşuyor. Bizim böyle bir amacımız yok. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Belediye esnafla rekabet halinde olamaz. Belediyenin esnafını koruması gerekiyor. Çayı sponsor bulmuşlar bedavaya alıp 2 TL’ye veriyorlar” ifadelerini kullandı.

MAĞDUR OLDUK

Ceylan , “Biz kira ve işci ücreti ödüyoruz. Belediyenin böyle bir derdi yok. Mağdur durumdayız. Biz her şeyi kendimiz karşılıyoruz. Altından kalkamıyoruz. Bütün esnaf arkadaşlarımız aynı durumda. Çay ocakları boş kaldı. Yomra ilçesinde de yapıldı. İlçe merkezinde değil sahilde yapıldı. Burada da böyle bir uygulama yapılabilir. Biz de gider orada çayımızı içeriz sahilde. Ancak ilçe merkezinde olmamalı” diye konuştu.

HABER: CEMRE YANIK

KAMERA: EROL TAŞKIN

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap