SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Aydın 'ÇAYKUR güven vermemektedir'

Aydın 'ÇAYKUR güven vermemektedir'

14 Temmuz 2024 Pazar - 12:57




İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın tarafından verilen çay alım fiyatlarına ilişkin soru önergesi





Yavuz Aydın 'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın gelişigüzel ve üstünkörü cevaplar çay üreticimizin sorununa çare olmamaktadır'

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın tarafından verilen çay alım fiyatlarına ilişkin soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından üstünkörü yanıt verildi. ‘’Yaş Çay fiyatı her yıl Resmi Gazete’de yayımlanan genel yatırım ve finansman programındaki ilkeler çerçevesinde üretim girdi maliyetleri dikkate alınarak ve üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde belirlenmektedir’’, cevabına Milletvekili Yavuz Aydın’dan sert açıklama geldi. Üreticiyi mağdur etmeyecek şekilde açıkladığınız çay alım fiyatı 19 TL midir? Bu fiyatla gerçekten üretici mağdur etmiyor musunuz? Dedi.

ÇAYKUR GÜVEN VERMEMEKTEDİR.

Bakan Yumaklı: ‘’ÇAYKUR son üç yıldır yapılan çalışmalarla kota kontenjan uygulaması yapmamaktadır. 2022-2023 yılında üreticinin elindeki çayın tamamı alınmıştır’’, şeklinde yazısına devam etti. Üreticilerimizin ÇAYKUR’a yeteri kadar çay satmadığı için kota uygulaması olmadığı belirten Aydın şu şekilde devam etti: Çaykur; benzinle çalışan motorları kabul etmediği için üreticilerimiz Çaylarını ÇAYKUR’a verememektedir. Yasak kalktığında herkesin çay satımı yaptığı varsaysak, ÇAYKUR’un kota uygulamasına başlayacağı çok açık bir gerçektir.

ÜRETİCİLERİMİZ ENFLASYONA KURBAN EDİLMİŞTİR.

Soru önergesine; ‘’ÇAYKUR’un aldığı tedbirlerle üreticilerimizin mağdur olmasına izin verilmemiştir.’’ Şeklinde cevap veren Bakan Yumaklı, üreticilerimizin aklıyla alay etmektedir. Tarımla uğraşan çiftçilerimiz, hiç mağdur olmadıkları kadar, sizin dönemizde zarar uğramıştır. Üreticilerimizi enflasyona kurban ettiniz ifadelerini kullanan milletvekili Aydın, üreticilerimiz Ak Parti İktidarından çektiğini başka kimseden çekmemiştir.'' dedi.

BURAK ÇİMŞİT

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap