A+ A-
Yorum
10

Başkan Ekim açıkladı! Akçaabat’ta doğalgaz yatırımları onaylandı

Yayın Tarihi: 11.09.2024 - 17:16
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, doğal gaz yatırımlarına onay geldiğini açıkladı.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta doğalgaz yatırımlarının başlayacağının müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Akçaabat belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a bizatihi aktarılan ve Bakan beyin talimatlarıyla onaylanan Akçaabat İlçesi Sarıtaş Toki, Yaylacık Mahallesi Zorasa Mevki, Yıldızlı Mahallesi Sümela ve Sessiz Tepe Evleri, Yıldızlı Toki Afad Koordinasyon Bölgesi, Dürbinar Kokoçoğlu Sokak ve Kavaklı Mahallesi bölgelerinde doğalgaz hattı inşaat çalışmaları başlayacak.

gaz1.webp

AKSA Genel Müdürlüğünden gelen bilgi kapsamında vatandaşlara duyuruda bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yıldızlı-Kavaklı hattı boyunca proje kapsamında planlanmasına rağmen çeşitli sebeplerle yapılamayan ve gaz alamayan bölgeler vardı.

Bu bölgelere doğal gaz gelmesi için AK Parti İlçe Başkanımız Muhammet Ali Yılmaz ve Milletvekillerimizle önemli girişimlerde bulunduk. Son olarak AK Parti İlçe Başkanımız Muhammet Alı Yılmaz ve AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen ile birlikte konuyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’a aktardık.

Bakanımızın konuyu incelemesi ve ardından talimatlandırmasıyla hat boyunca eksik kalan kısımların yapılmasına onay verildi. AKSA Yetkililerinden aldığım bilgi kapsamında doğalgaz çalışmalarının başlaması için bahse konu olan bölgelerdeki hemşehrilerimizin doğalgaz için ön abonelik başvurularını yapması gerekiyor.

Abone yüzdesi belli bir orana ulaştığında onaylanan bölgelerimizde kazı çalışmaları başlayacak. Bu bölgelerdeki vatandaşlarımızdan isteğimiz hızlı bir şekilde ön abonelik başvurularını yapmalarıdır. Abonelikler, Akçaabat İlçesi Hamam Çimeni Çarşısı 1. Katta bulunan AKSA Doğalgaz ofisinden yapılabilmektedir. Aboneliklerin yapılması konusunda hızlı ve hassas olunmasını rica ediyorum.” dedi.

gaz2.webp

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim sözlerini şöyle sürdürdü; “Sarıtaş Toki, Yaylacık Mahallesi Zorasa Mevki, Yıldızlı Mahallesi Sümela ve Sessiz Tepe Evleri, Yıldızlı Toki Afad Koordinasyon Bölgesi, Dürbinar Kokoçoğlu Sokak ve Kavaklı Mahallesi bölgelerine de doğalgazın ulaşması için destek veren başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’a olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Şen’e, Milletvekillerimize, AK Parti İl ve İlçe Başkanlarımıza ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum.”

Etiketler