Başkan Genç: Afetin İzlerini En Kısa Sürede Sileceğiz
Yayın Tarihi: 03.06.2025 - 16:58
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehir genelinde etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen hasarın en kısa sürede giderileceğini açıkladı.
Başkan Genç, “Tüm imkanlarımızla vatandaşımızın hizmetindeyiz. Afetin izlerini en kısa sürede sileceğiz” dedi.
Yoğun Yağış Sonrası Hasar Gözler Önüne Serildi
Başkan Genç, Ortahisar ilçesine metrekareye 63 kg yağış düştüğünü belirterek, “Meteorolojinin ‘aşırı miktar’ olarak tanımladığı bu yağış sonucu can kaybı yaşanmamıştır. Ancak Akçaabat ilçemizde bir vatandaşımız kayıptır. İnşallah sağ salim bulunur” ifadelerini kullandı.
Genç, mahalleler, altyapı, ev, iş yeri ve araçlarda büyük çaplı zarar oluştuğunu belirtti. Hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü aktaran Genç, Büyükşehir Belediyesi olarak 153 iş makinesi ve 548 personelle sahada olduklarını duyurdu.
Devlet Kurumlarıyla Eşgüdüm İçinde Müdahale
Genç, “Sayın Valimizin koordinasyonunda, devletimizin tüm kurumlarıyla işbirliği içinde hareket ediyoruz” dedi.
Bakan Uraloğlu'na Teşekkür
Başkan Ahmet Metin Genç, afet sürecinde destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür ederek, “İlk andan itibaren gelişmeleri yakından takip edip tüm imkanlarıyla yanımızda oldular” ifadelerini kullandı.
278 Talep İletildi, Müdahaleler Sürüyor
Afetin ardından Ortahisar’ın çeşitli mahallelerinde incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, daha sonra Afet Koordinasyon Merkezi’ne geçerek çalışmaları yerinde inceledi.
Alo 153 hattına saat 13.15 itibarıyla gelen talepler:
Ortahisar: 267
Akçaabat: 6
Maçka: 2
Araklı, Arsin, Yomra: 1’er olmak üzere toplam 278 talep
Bu taleplerin 140’ına yanıt verildiği, kalanların ise aciliyet durumuna göre karşılanacağı bildirildi. Talepler arasında en çok su baskını, birikinti ve vidanjör/iş makinesi ihtiyacı yer aldı.