A+ A-
Yorum
10

Başkan Genç Çöp Krizine Açıklık Getirdi

Yayın Tarihi: 07.10.2024 - 16:13
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısında, Araklı’da Ortahisar Belediyesi’nin çöp kamyonları ve personelinin alıkonulduğu iddiaları bir kez daha gündeme getirildi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, görevlilerin alıkonulduğunu iddia eden Ortahisar Belediyesi yetkililerinin neden savcılığa başvurmadığını sordu. Süreçte yaşananları anlatan Başkan Genç, herkesi daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya çağırdı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılışında SMA hastası çocuklarla ilgili yapılan yardımları değerlendiren Başkan Genç, “Hep beraber güzel bir dayanışma örneğini ortaya koyduk. Aslı Deniz Karagüzel'in kampanyasını tamamladık. Resul Emre Altunbaş'ın ilacının bedelini tamamladık. Mustafa Deniz Eroğlu bebeğimize de yardımlar yüzde seksenlerin üstüne çıktı. İnşallah kısa zamanda onlar da Allah'tan şifa bulur. Hepsi Cenabı Allah'ın elinde tabii ki ama daha önce katkı sağladıklarımız şifa buldu. Bu da bizim için çok çok kıymetli ve sevindirici bir olay. Bu vesileyle gerek yaptığımız kampanyaya gerekse yurt dışından katkılarını sağlayan değerli arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

HEP BERABER YARALARI SARACAĞIZ


Trabzon’un geçtiğimiz günlerde yaşadığı sel felaketine de değinen Başkan Genç, “Özellikle Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerimiz başta olmak üzere kısmi hasar gören diğer ilçelerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Büyükşehir olarak 279 personel ve 171 araçla hasarlı bölgelere müdahale ettik. Önce erişim ulaşımı sağlamak çok önemliydi. Sayın Valimizin başkanlığında Araklı’da oluşturduğumuz kriz merkezimizle seferberlik anlayışı içerisinde bir gayreti ortaya koyduk. Valimiz nezdinde hem Ulaştırma Bakanımız, milletvekillerimiz hep beraber bu yaraların sarılması konusunda bir gayreti ortaya koyuyoruz. AFAD'ımız başta olmak üzere tespitler yapılıyor. Devlet Su İşleri'miz, Karayollarımız, Sağlık Müdürlüğü’müz, Kızılay'ımız hep beraber inşallah bu yaraları saracağız” diye konuştu.

KORKARCAYLA MÜCADELE SÜRECEK


Başkan Genç bölgeyi tehdit altına alan kahverengi kokarcayla ilgili, “Tarımdaki gelişmelere duyarsız kalmadık, kalmıyoruz. Kahverengi kokarcayla mücadele konusu gündemimizde. Bununla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi imkanlarımızla birlikte, Tarımsal Hizmet Daire Başkanımız, Tarım il, ilçe müdürlerimiz ve ziraat odalarımızla birlikte bir kez daha önümüzdeki zaman diliminde mücadelemiz sürecek. İlaçlamanın olması gereken zamandayız. Biz Büyükşehir olarak ilaçlama konusunda bütün imkanlarımızla ki bu konuda şu ana kadar çalışmalar yaptık, bütün imkanlarımızla birlikte bu çalışmanın içerisinde olacağız. Şehrimizi tarımsal getirisi yüksek olan özellikle fındık ve diğer ürünlerimizi de inşallah bu zararlı kokarcadan kurtaracağız. Gerekli çalışmaların sürdürülmesine katkı sağlayacağız” dedi.

ALIKONULMA YOK


Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu’nun sel felaketi sonrası ortaya çıkan çöp kriziyle ilgili açıklamalarına cevap veren Başkan Genç, “Orada ilk başlangıçta TIR’ların çalışmamasıyla ilgili bir yoğunluk oldu. İlçe belediyelerimiz Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne çöplerini götürdüler. Genel olmak üzere bir engel çıkartıldı. Bu spesifik olarak sadece Ortahisar ilçemize değil, bütün ilçe belediyelerimize karşı yapıldı. Araklı Belediye Başkanımız gitti, müzakereler yaptı ve sorunu çözdü. Buna rağmen Ortahisar Belediyesi olarak, ‘Çöp araçlarımız rehin alındı, personelimiz alıkonuldu’ gibi bir iddiayı ortaya attınız. Yöneticiler olarak sorumlu davranıp sorumlu ifadeler kullanmak durumundayız. 11 saat alıkonulduğunuzu iddia ediyorsunuz. Alıkonulma bir rehindir ve suçtur. Devamında tehditten bahsettiniz. O da suçtur. O zaman savcıya gitmeniz lazım. Olayın akabinde Vali Bey de ben de Ahmet Kaya Başkanımıza olayın çözüldüğünü söyledik. ‘Çöpleri yol kenarlarına dökmeyelim’ dedik. Polemiğe giren bir anlayışta olmak istemiyorum. Bertaraf, sizin de bizim de içinde bulunduğumuz TRABRİKAB’ın sorumluluğundadır. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda değildir. O nedenle rica ettik, ilçe belediyelerimizle beraber çöp tesisine çöplerimizi dökelim dedik. İlçelerimize sorun çıkartıldı doğru. Sorun çözüldükten sonra Vali Bey ile birlikte rica ettik ama maalesef Ortahisar Belediyesi yol kenarına dökmeyi tercih etti. Bizim işlerimize dava açtığınız gibi bakanlığın işine de dava açma hakkınız var. Ortahisar Belediyemize bir alıkonma olmadığı ortaya çıktı. Ahmet Kaya Başkanımızın oradaki arkadaşlarla görüşmeleri de ortaya çıktı. Şayet varsa rehin alıkoyma orada savcılık makamı var, ne yaptınız? Siyaset yaptığı zamanda gitmiş orada bir söz vermiş. Oradaki vatandaşlarımızın itirazlarına tercüman olmuş. Bunu da anlıyorum. Hep birlikte şehri yönetiyoruz. Daha sağduyulu ve sorumlu bir hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Etiketler