A+ A-
Yorum
10

Başkan Genç: Kardeş Şehir Zigetvar ile İş Birliğimiz Güçlenecek

Yayın Tarihi: 09.09.2024 - 11:58
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’un kardeş şehirlerinden Macaristan'ın Zigetvar Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Peter Vass ile görüşen Başkan Genç, “Karşılıklı iş birliği içerisinde olacağız” dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Macaristan'ın Zigetvar şehrinde Kanuni Sultan Süleyman Han için düzenlenen anma törenine katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, programın ardından kardeş Zigetvar Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Peter Vass ile görüştü. Zigetvar'da bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Genç, “Kanuni Sultan Süleyman Han anma törenine katılmak bizim için büyük bir onurdu. Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass’ın misafirperverliği ve sıcak ilgisi bizi son derece memnun etti. Burada çok güzel ağırlandık. Zigetvar Belediyesi’ne ve Başkan Vass’a bu nazik ev sahiplikleri için yürekten teşekkür ediyorum. Türk-Macar kardeşliği, tarihi bağlarımızın derinliğinden ve ortak kültürümüzden güç alıyor. Bu dostluk köprüsünü her geçen gün daha da sağlamlaştırmak için karşılıklı iş birliği içerisinde olacağımıza inanıyorum. Ayrıca uluslararası sistem dünyanın yükünü kaldıramıyor. Birleşmiş Milletler şu anda işlevini yerine getiremiyor. Dolayısıyla doğruları uluslararası arenalarda söyleyen ülkelerden bir tanesinin de kardeş ülke Macaristan olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

DERİN BİR DOSTLUK VAR


Zigetvar Belediye Başkanı Peter Vass ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i Zigetvar'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, “Macar ve Türk halkları arasında tarihsel bir bağ ve derin bir dostluk var. Bu kardeşlik, sadece geçmişte kalmayıp, gelecekte de iş birliğimizi güçlendirecek bir temel oluşturuyor. Zigetvar ve Trabzon belediyeleri arasında kurulacak köprüler, bu dostluğu daha da ileri taşıyacak” diye konuştu. Ziyaretin ardından Başkan Genç, meslektaşı Peter Vass’a Trabzonspor forması hediye etti.

TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR


Ziyaretin ardından, Zigetvar’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle yapılması planlanan park alanında incelemelerde bulunan Başkan Genç, “Bu çalışmalar, tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılması açısından büyük bir öneme sahip” dedi.

Etiketler