A+ A-
Yorum
10

Başkan Genç, KTÜ'de bilim meraklısı öğrencilerine seslendi

Yayın Tarihi: 08.11.2025 - 13:53
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde TEKNOFEST’e katılan teknoloji yarışmaları takımlarının öğrencileriyle bir araya gelen Trabzon Büyükşehir Beldiye Başkanı Ahmet Metin Genç, öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, “2053 ve 2071 hedeflerimize sizlerin gayretleriyle ulaşacağız” dedi.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde TEKNOFEST’e katılan teknoloji yarışmaları takımlarının öğrencileriyle buluştu. KTÜ Sahil Tesisleri bahçesinde düzenlenen mangal şölenine Başkan Genç’in yanı sıra KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, akademisyenler ve yaklaşık 250 öğrenci katıldı. Bilim meraklısı öğrencilerin proje çalışmalarını ve hedeflerini dinleyen Başkan Genç, teknolojik çalışmalara destek olmayı sürdüreceklerini söyledi.

“RAYLI SİSTEM KTÜ YERLEŞKESİNE GİRECEK”


Başkan Genç, “Karadeniz Teknik Üniversitemiz, ülkemizin köklü ve kadim üniversitelerinden biridir. Hem verdiği kaliteli eğitimle hem de bulunduğu eşsiz konumuyla çok güçlü bir eğitim merkezimizdir. Üniversitemiz, ülkemize büyük değerler kazandıran bilim insanları, siyasetçiler ve çeşitli alanlarda öncü isimler yetiştirmiştir. Böyle güçlü bir üniversiteye sahip olduğumuz için ‘İyi ki Karadeniz Teknik Üniversitemiz var’ diyor ve gurur duyuyoruz. Sizlerle de gurur duyuyoruz. İçinde havaalanı bulunan ender üniversitelerden biriyiz. İnşallah, belediye başkanınız olarak söylüyorum; raylı sistem de Karadeniz Teknik Üniversitesi yerleşkesine girecek. Böylece raylı sistemi de içinde barındıran bir üniversite olacağız. Bütün bu çalışmaları siz sevgili gençler için, yaklaşık 30 bin öğrencimiz için yapıyoruz. Daha donanımlı, daha güçlü bireyler olabilmeniz için gayret ediyoruz. Çünkü bizlerin omuzlarında bir sorumluluk var. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeye bir hedef koydu: Yeni bir millet, yeni bir devlet ve tam bağımsız bir Türkiye. Bir ülkenin tam bağımsız olması, savunmasının da tam bağımsız olmasına bağlıdır. Çok şükür, bugüne kadar yapılan çalışmalar, gayretler ve destekler sayesinde ülkemiz savunma sanayii alanında karada, denizde ve havada büyük ilerlemeler kaydetti. İnşallah, sizlerin omuzlarında Türkiye daha da yükselecek” diye konuştu.

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ: GENÇLERİMİZ”


Bağımsız Türkiye hedefine dikkat çeken Başkan Genç, “Bu topraklarda ayakta durmak zor ama bir o kadar da onurludur. Biz güçlü olduğumuzda, medeniyetimizin insana ve insanlığa dair değerlerini bütün dünyaya yayarız. Ne yazık ki bugün, dünyada güçlülerin baskısı altında insanlık büyük acılar çekiyor. Gözlerimizin önünde insanlık ölüyor. Gazze’de yaşananları kastediyorum; çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanların barbarca soykırıma maruz kaldığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla biz sadece kendi topraklarımızın bağımsızlığından değil, aynı zamanda ecdadımızın yaptığı gibi yeryüzündeki bütün mazlumların hakkını savunmaktan da sorumluyuz. Bu sorumluluğu omuzlayacak en büyük gücümüz siz gençlerimizsiniz. Yaptığınız iş gerçekten çok değerli. Sizler bizlere göre bilgiye çok daha hızlı ulaşıyorsunuz. Bilgiye erişimi bu kadar kolay olan bir gençlik, yeni bilgiyi üretme konusunda da en avantajlı konumdadır. Bu nedenle, özellikle çalıştığınız alanlarda yenilik ortaya koyma azminiz bizim için son derece önemlidir. Ben sizlerde hem özgüveni, hem çalışkanlığı, hem de yenilik üretme heyecanını fazlasıyla görüyorum. Bu da bana, şehrim ve ülkem adına büyük bir umut veriyor. 2053 ve 2071 hedeflerimize sizlerin gayretiyle ulaşacağız” dedi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, öğrencilere desteklerinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür etti.

Etiketler