SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Genç: Trabzonspor Bu Şehrin Karakteridir

Başkan Genç: Trabzonspor Bu Şehrin Karakteridir

02 Ağustos 2024 Cuma - 12:16




Trabzonspor’un 57. yılı kuruluş yıl dönümü etkinliğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un, kentin karakteri olduğunu belirterek, "İnşallah 57. yılımızda 9. şampiyonluğumuzu alacağız” dedi.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un Süper Lig’de 50. Yıl ve Kuruluşunun 57. Yıl Dönümü kutlamalarına katıldı. Programda, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor yöneticileri ve taraftarlar yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un önemine vurgu yaparak, “Trabzonspor hakikaten bizim için bir spor kulübünden çok ötedir. Trabzonspor tabii ki bir futbol kulübüdür ama aynı zamanda bu şehrin duruşudur, karakteridir, onurudur. Bu şehri güce karşı ayakta tutan en büyük değerdir. O nedenle Trabzonspor’umuz çok kıymetlidir” dedi. 

TRABZONSPOR, GÜCE KARŞI BİR DURUŞTUR

Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Trabzonspor'umuz 2 Ağustos 1967’de hukuken kurulmuştur ancak Trabzon'da futbol 1967’de başlamamıştır, 1900’lü yılların başında vardır. O nedenle tabii ki bir Anadolu devrimidir, ihtilalidir. Güce ve İstanbul'daki kulüplerin güçlerine karşı bir duruştur, bir itirazdır. Hal ne olursa olsun imkanın bittiği yerde inadı başlayarak o inadıyla karakterini ortaya koydu ve Anadolu'ya örnek oldu. Bu yönüyle baktığımızda şu anda Trabzonspor’umuz dünyanın en büyük şehir takımıdır. Böyle de bir gücümüz var. Bu gücümüzü iyi bilmemiz lazım. O nedenle camiamızın birliği ve beraberliği çok önemlidir. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman aşamayacağımız engel yok.”

ATATÜRK FAHRİ TRABZONSPORLUDUR

Başkanı Genç, “Şehrimizin özelliklerinden, güzelliklerinden, değerlerinden bir tanesi de Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a 3 kez teşrif etmesidir. Bizler ve Trabzonsporlular için daha da kıymetli olanı 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fahri Trabzonsporlu olmuştur. O nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu ve aynı zamanda fahri Trabzonsporlu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de rahmetle, şükranla anıyorum. Bu kulübü gayretleriyle, emekleriyle büyük bir değer haline getiren önceki dönem başkanlarımızdan merhum Mehmet Ali Yılmaz'ı, Özkan Sümer hocamızı, Ahmet Suat Özyazıcı hocamızı ve futbolcularımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Bize güç veren değerli hocalarımıza ve başkanlarımıza sağlık diliyorum. Bu güçle beraber bu yolculuk devam edecektir” diye konuştu. 

TARAFTAR GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYALIM

Taraftara çağrıda bulunan Başkan Genç, “Dünyanın neresine gidersek gidelim, Trabzonsporlu, Trabzonlu çıkıyor. Şöyle güzel bir söz var; Biz dünyanın en büyük şehir takımıyız. Bu çok gurur verici. Her şehrin bir takımı var, Trabzonsporluların da bir şehri var. O kadar büyüğüz, o kadar güçlüyüz. Bu markamıza halel getirmeyeceğiz ve daha çok gayret edeceğiz. Trabzonspor'umuzun bu sene 9. şampiyonluğu alması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapmalıyız. Yönetici olan, sorumlu olan herkes, hepimiz, ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Değerli Trabzonsporlular, değerli hemşerilerim, herkes elini taşın altına koyacak. Stadyumda 26 bin kişi olmayacak, 41 bin kişi olacak. Her maçta taraftar o gücünü ortaya koyacak. Bütün Trabzonsporlulara sesleniyorum. Herkes kombinesini ve formasını alacak. Bu marka değerimize hep beraber destek olacağız ve inşallah 57. yılımızda 9 şampiyonluğumuzu alacağız” ifadelerini kullandı. 

TRABZONSPOR BİR TARİH, BİR DESTANDIR

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, “Süper Lig'de 50. yılımızı, kuruluşumuzun ise 57. yılını kutluyoruz. Anadolu'nun gururu, umudu, inancın takımı, başkaldırının simgesi, Trabzonspor'un şanlı yolculuğu, 2 Ağustos 1967’de değil, çok daha eskilere dayanır. Kuruluşumuzdan bugüne her kesimin sevgisini kazanan Trabzonspor Anadolu devrimini gerçekleştirmiş kısa sürede şampiyonluklarla ülke futbolundaki haklı yerini almıştır. 57 yıllık serüvende, kısa da olsa, belki sıkıntılı günlerimiz de olmuştur ama çok şükür ki her zaman dik durduk ve inadımızla mücadelemizi sonuna kadar sürdürdük bugün de sürdürüyoruz” dedi.

TÜRK FUTBOLUNU DOMİNE ETTİ

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ise, “Trabzonspor yalnızca bir spor kulübü olmanın ötesinde bir şehrin, bir halkın tutkusunu, azmini ve birlikteliğini simgeler hale geldi. Trabzonspor, Türk futbolunun en önemli ve başarılı takımlarından biri olmayı başardı. Trabzonspor kısa sürede büyük başarılara imza attı ve Türk futbolunu domine etti. Trabzonspor'un başarıları sadece Trabzon şehri için değil tüm Türkiye için bir ilham kaynağı olmaya devam etmektedir. Bordo mavi renklerin gururla dalgalandığı bu güzel şehir, Trabzonspor'u her daim bağrına basacak ve desteklemeye devam edecek” şeklinde konuştu.



HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap