SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya: Bağımsız denetçileri göreve çağıralım!

Başkan Kaya: Bağımsız denetçileri göreve çağıralım!

04 Ağustos 2024 Pazar - 10:42




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in açıklamalarına cevap verdi.





Ortahisar Belediyesi’nin ve iştiraklerinin açıklanan SGK ve vergi borçlarının miktarının doğru olmadığını iddia eden Genç’e seslenen Başkan Kaya, “Sayın Genç devrettiğiniz Ortahisar Belediyemizin ve iştiraklerinin borçlarının kamuoyu ile paylaşılmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz ve  halkın borçlar konusunda bilgilendirilmesini neden “ağlamak” olarak değerlendiriliyorsunuz, anlamak mümkün değil! Bu borçları yapan sizsiniz ve sizin yaptığınız bu borçları sayın cumhurbaşkanı bize ödetmeye çalışıyor. Asıl kızması gereken biziz ama biz "sabır diyoruz" ve bize yapılanı bu haksızlığı milletimizin takdirine bırakıyoruz. 

Ayrıca borç miktarına itiraz ediyorsunuz ve "Borç o kadar değil, o kadarsa farkı ödeyeceğim" diyorsunuz. 
Şöyle yapalım! Bağımsız denetçileri belediyemize çağıralım, gelsinler borcu kuruşuna kadar tespit etsinler. Eğer borç miktarı sizin dediğiniz kadarsa sizden ve tüm Trabzon'dan özür dileyeceğim,  ama borç miktarı bizim dediğimiz kadarsa söz verdiğiniz gibi aradaki farkı belediyemize ödemenizi isteyeceğiz." dedi.

“MİLLETİN HAKKI VAR”

Trabzon halkına “şeffaf belediyecilik” sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Kaya, “Biz seçim sürecinde de, göreve geldiğimiz ilk günde de vatandaşımıza ‘şeffaf belediyecilik’ sözü verdik. Ortahisar Belediyemizin durumunu, borçlarını tespit etmek ve vatandaşlarımızla paylaşmak "ağlamak" değildir, aksine şeffaf belediyeciliğin gereğidir ve bizatihi de görevimizdir. Çünkü bu belediyenin her kuruşunda milletin hakkı vardır ve belediyenin borcunu da milletin bilmeye hakkı vardır"dedi.

“HİZMETLERİMİZ SİZE DE ÖRNEK OLUYOR SAYIN GENÇ…” 

Vatandaşlara hizmet vermek için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Başkan Kaya, “Sayın Genç bize, ‘Ağlamayın, hizmet üretin’ diyor. Biz zaten hizmet üretiyoruz Sayın Genç, hem de öyle hizmetler üretiyoruz ki size de örnek oluyoruz.

İktidarınızın fakirleştirdiği vatandaşlarımıza kent lokantamızda 4 çeşit kaliteli yemeği 50 liradan veriyoruz, uygun fiyattan ekmek veriyoruz. Bunlar daha başlangıç. Daha ne hizmetlerimiz olacak, bizi izlemeye ve örnek almaya devam edin. 10 yıldır yönettiğiniz Ortahisar ilçemizde yapmadığınız bu hizmetleri ne hikmetse sizler de yapmaya başladınız. Gözünüzü ve kulağınızı bir nebze de olsun vatandaşımızın dertlerine çevirmenizi sağlayabildiysek ne mutlu bize. Hizmetlerimizle sizlere örnek olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

“SAYIN GENÇ’TEN ARADAKİ FARKI ÖDEMESİNİ İSTEYECEĞİM”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerin SGK ve vergi borcunun kaynağından kesileceğini açıklamasının ardından önceki belediye yönetimine ait SGK ve vergi borçlarını hesaplattırdıklarını ifade eden Başkan Kaya, “TOKİ ve diğer borçlar hariç, Ortahisar Belediyemizin, iştiraklerimiz ORBEL A.Ş ve ORKENT A.Ş’nin SGK ve vergi borcunun toplamı 505 milyon 372 bin liradır. Sayın Genç, kürsüden çağrıda bulunmuş. Ortahisar Belediyesi’nin SGK ve vergi borcu 294 milyonmuş. ‘Bunun üzerinde bir borç varsa getirin ödeyelim’ demiş. Sayın Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ortahisar Belediyemizin topyekun borcunu da 596 milyon 759 bin 292 olarak açıklamıştı. Biz titizlikle çalıştık ve devraldığımız borcun 857 milyon olduğunu halkımıza açıkladık. 
O zaman Bağımsız Denetçileri çağıralım, hesaplarımızı inceletelim. Eğer borcumuz Sayın Genç’in dediği kadarsa ben Trabzon’dan ve Sayın Genç’ten özür dileyeceğim, ama borç bizim açıkladığımız kadarsa ki öyle olduğuna eminiz Sayın Genç’ten aradaki farkı ödemesini isteyeceğiz. 

Bu Trabzon adına da önemli bir çağrı ve önemli bir görevdir. Bağımsız Denetçilerimiz ne derse kabulümüzdür” açıklamalarında bulundu.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap