SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Kaya’dan borç açıklaması! “Bizim dönemimize ait değil”

Başkan Kaya’dan borç açıklaması! “Bizim dönemimize ait değil”

01 Ağustos 2024 Perşembe - 12:30




Ortahisar Belediyesi’nin borçlarına yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Kaya, “Ortahisar Belediyesi’nin SGK ve vergi borcunun 1 kuruşu bile bize ait değildir.” İfadelerine yer verdi





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, AKP ve MHP’den devralınan borçlu belediyeler arasında en fazla borcu bulunan 10 belediye arasında yer alan Ortahisar Belediyesi’nin, 498,2 milyonluk SGK ve vergi borcunun 1 kuruşunun bile 4 aylık belediye yönetimine ait olmadığını açıkladı.

CHP Yerel Yönetimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, dün AKP’li ve MHP’li belediyelerden devralınan borçları açıkladı. Türkiye genelinde 31 Mart seçimlerinde kazanılan, en fazla kamu (SGK, Vergi) borcu olan ilçe belediyeleri arasında Ortahisar Belediyesi 10. sırada yer aldı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, başkan yardımcıları ile birlikte konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 4 aylık yönetimlerinin 1 kuruş dahi SGK ve vergi borcu olmadığını, 498,2 milyonluk borcun önceki belediye yönetimine ait olduğunu açıkladı.

borc1.webp

BORCUMUZ YOK


Başkan Kaya, şunları söyledi: “CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek, 31 Mart yerel seçimlerinde kazanılan, en fazla kamu (SGK-Vergi) borcu olan ilçe belediyelerini açıkladı. Bu belediyelerden birisi de maalesef Ortahisar Belediyemiz. Ortahisar Belediyemizin bugün itibari ile SGK ve vergi borcu toplamı 498,2 milyondur.”

“Biz 4 aylık bir belediye yönetimiyiz. Bu 4 aylık yönetimimiz boyunca bize tahakkuk eden bütün SGK ve vergi ödemelerini kuruşuna kadar yapmış bir yönetimiz. Yani bu 498,2 milyonluk borcun 1 kuruşu bile bizim dönemimize ait değildir. Bu borç tamamen devraldığımız belediye yönetiminden bize kalan borçtur. Bu konunun bilinmesini istiyoruz. Bizim dönemimize ilişkin bir liralık vergi veya SGK borcumuz yoktur”

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap